26 листопада: народний календар і астровісник

26 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні потрібно проявити щедрість та альтруїзм

Християнська церква вшановує пам’ять Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського, який жив у IV-V століттях. Він вважається одним з трьох Вселенських святителів і вчителів (нарівні зі святими Василем Великим і Григорієм Богословом). Іоанн створив кілька богословських книг, найвідомішими з яких є «Книга про незайманість» і «Про провидіння». Він також був чудовим проповідником і отримав прізвисько Златоуст від своєї пастви.

У народі кажуть, що на Златоуста все зупиняється – завмирає природа, земля вкривається снігом. Цей день вважався особливо вдалим для лікування дітей із порушеннями мовлення.

Народні прикмети. Вдень почалася снігова буря – вночі буде мороз.

Дерева вкрилися інеєм – буде врожайний рік.

Каркають ворони – чекай відлиги.

Іменинники: Іван, Григорій, Василь, Антон, Кіндрат.

22-23 місячний день. Місяць у знаку Лев. День вдалий для осмислення набутого досвіду та вибудовування планів на майбутнє.

Прекрасний час для навчання та інтелектуального розвитку. Водночас важливо ділитися власним досвідом і проявляти щедрість та альтруїзм.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1999 році: -17.6°С, а найтеплішим у 1928-му: 13,0°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що спадає. Третя чверть. Освітленість становить 61 відсоток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-