Кліп української режисерки Муїньо номінували на «Ґреммі»

Кліп української режисерки Муїньо номінували на «Ґреммі»

Укрінформ
Кліп української режисерки Таню Муїньо на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X потрапив у список номінантів на престижну премію «Ґреммі» в категорії «Найкраще музичне відео».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт премії.

Загалом Національна академія мистецтва й науки звукозапису США оголосила список номінацій у 86 категоріях.

Найбільшу кількість номінацій (11) набрав американський музикант Джон Батіст, у тому числі «за запис року» і «за альбом року».

Виконавці Джастін Бібер та американки Дожа Кет та H.E.R. - будуть представлені у восьми категоріях. Сім номінацій - у Біллі Айліш та Олівії Родріго.

64-та церемонія нагородження переможців має відбутися 31 січня 2022 року в Лос-Анджелесі. Трансляція вестиметься на американському телеканалі CBS.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у номінації «Найкращий запис року» перемогла Біллі Айліш з піснею Everything I Wanted. Крім цього Біллі та її брат Фіннеас О'Коннел перемогли у номінації «Найкраща пісня, написана для кіно, телебачення» з саундтреком до стрічки про Бонда No Time To Die. Статуетку за «Найкращий альбом року» взяла Тейлор Свіфт за свій альбом Folklore, а «Найкращою піснею року» стала композиція I Can't Breathe виконавиці H.E.R. «Найкращим новим виконавцем» Ґреммі визнали реперку Megan Thee Stallion.

Таню Муїньо - українська кліпмейкерка, дизайнерка, стилістка, фотограф і режисерка. Відома своєю роботою над кліпами популярних виконавців: Monatik, Время и Стекло, NK, Мішель Андраде та інших. Вона є рекордсменкою за кількістю нагород у номінації «Найкращий відеокліп» щорічної української премії YUNA.

Раніше її кліп на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X отримав три нагороди премії MTV Video Music Awards 2021 - у номінаціях «Відео року», «Найкраща режисура» та «Найкращі візуальні ефекти» та MTV Europe Music Awards 2021 у категорії «Найкраще відео».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-