«Бабин Яр. Контекст» Лозниці номінували на премію Європейської кіноакадемії

«Бабин Яр. Контекст» Лозниці номінували на премію Європейської кіноакадемії

Укрінформ
Українську стрічку "Бабин Яр. Контекст" режисера Сергія Лозниці номіновано на премію Європейської кіноакадемії – European Film Awards. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Картина змагатиметься за перемогу в категорії European Documentary / Європейський документальний фільм. Номінанти щойно були оголошені на Севільському фестивалі європейського кіно в Іспанії», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за нагороду в категорії Європейський документальний фільм змагатимуться ще 4 стрічки: MR BACHMANN AND HIS CLASS / Містер Бахман та його клас (Німеччина); FLUGT / Тікай (Данія, Франція, Швеція, Норвегія); TAMING THE GARDEN / Приборкання саду (Швейцарія, Німеччина, Грузія); THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD / Найкрасивіший хлопчик у світі (Швеція).

Читайте також: Завершився постпродакшн документального фільму про «кіборга» з позивним «Льон»

Як нагадали у пресслужбі, фільм "Бабин Яр. Контекст" розповідає про масові вбивства євреїв в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року та про наслідки цієї трагедії. Стрічка складається з 24 епізодів, змонтованих з архівних матеріалів.

Світова прем’єра фільму відбулася в межах програми "Спеціальні покази" Каннського кінофестивалю, де картину було нагороджено спеціальним призом журі премії "Золоте око". Виробництво ATOMS & VOID. Україна / Нідерланди, 2021 р.

Повідомляється, що нагородження переможців 34-ї премії Європейської кіноакадемії відбудеться 11 грудня 2021 року в Берліні.

European Film Awards вручається за найбільші досягнення європейського кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-