«Голий хлопчик» з обкладинки альбому Nirvana подав на гурт до суду

«Голий хлопчик» з обкладинки альбому Nirvana подав на гурт до суду

Укрінформ
Тридцятирічний Спенсер Елден, фотографія якого у 4-місячному віці прикрасила обкладинку культового альбому Nevermind музичного гурту Nirvana, подав до суду на музикантів за "дитячу порнографію".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що позивач вимагає від кожного зі щонайменше дванадцяти відповідачів, включаючи правонаступників Курта Кобейна, членів гурту Кріста Новоселіча, Дейва Грола та лейблу Geffen Records, по 150 тис. дол. за нібито навмисне комерційне використання фотографії Елдена в голому вигляді, продаж "дитячої порнографії" та використання "шокуючого вмісту фотографії для просування себе та своєї музики".

Чоловік подав позов до федерального суду Каліфорнії і сказав, що відчуває "пожиттєві наслідки" цієї фотографії, на якій він немовлям тягнеться за однодоларовою купюрою, причепленою на риболовецькому гачку, і вимагає в разі перевипуску альбому змінити обкладинку.

Читайте также: Гитару Курта Кобейна продали за шесть миллионов

Раніше Елден неодноразово до річниці перевипуску альбому Nirvana відтворював сцену з його обкладинки, при цьому перебуваючи завжди одягнений, але в численних інтерв’ю висловлював змішані і щоразу все негативніші почуття щодо оригінальної фотографії.

Nevermind був другим студійним альбомом тоді ще маловідомого американського грандж-гурту Nirvana, який згодом отримав широку ротацію та став одним із найуспішніших альбомів в історії рок-музики.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-