17 серпня: народний календар і астровісник

17 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Дізнаємось, чому цю дату вважали останнім днем для збору огірків, і що з вами може трапитись, якщо візьмете гроші у борг

Православна церква вшановує пам’ять святої Євдокії (Авдотьї), яка жила в IV столітті. Під час гонінь, організованих щодо християн перським царем Сапора, Авдотья була схоплена і піддана знущанням за віру, після чого її обезголовили.

У народі Авдотью називають Огірочницею, Малинівкою.

Народні прикмети. На цей час в лісах дозрівали ягоди дикої малини, яку так люблять діти. І вони в цей день поспішали з самого ранку назбирати побільше солодких ягідок.

Також цю дату вважали останнім днем для збору врожаю огірків, тому що після вони не ростуть, а ті, що виростуть, обов’язково будуть гірчити.

Цього дня не можна брати в борг гроші, бо фінансові проблеми будуть ще довгий час.

Іменинники: Антон, Денис, Євдокія, Іван, Костянтин.

9-10-й місячний день. Місяць у знаку Стрілець. Час ідеальний для вирішення питань, пов'язаних з юриспруденцією і будь-якими правовими колізіями.

Будь-які бюрократичні проблеми в цей час вирішуються на подив легко, практично самі собою. Усілякі подорожі і відрядження також матимуть успіх і пройдуть без особливих пригод.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: +8,8°С, а найтеплішим у 1952-му і 2008-му: +35,1°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Нічне небо. Активність зорепаду Персеїди зменшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-