На Вінниччині стартував етнофестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь»

На Вінниччині стартував етнофестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь»

Фото
Укрінформ
На Вінниччині 24 липня розпочався XII Міжнародний етнофестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь», на кому відродять літні обряди подолян.

Про це повідомляє сайт фестивалю, передає Укрінформ.

Фестиваль проходить у Якушинецькій громаді Вінницького району. Він розпочався з танцювального флешмобу, у якому взяли участь близько 400 учасників сцени. Після цього розпочала роботу денна сцена, яка працюватиме до 17.00. Тут проходять виступи танцювальних колективів Вінниччини, а також народних колективів подолян, полісян, слобожан, гуцулів, лемків та бойків Опісля на ній виступлять колективи представників азербайджанського, вірменського, грузинського, єврейського, молдовського, ромського, польського та інших народів.

На Вінниччині стартував етнофестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь» / Фото: kupalofest.org

Традиційно під час фестивалю проводиться масштабна козацька програма. Відтак, козаки з усіх куточків України демонструватимуть свої вміння у бойових мистецтвах. Участь у фестивалі візьмуть Театр козацького бою «Запорозький Спас», Січові козаки з острова Хортиця, ГО «Козацький герць», які дадуть майстер-клас і показові виступи з володіння різними видами зброї. Козацький клуб «Люті козаки» виступить із національним козацьким вогняним шоу, показовими виступами з бойових мистецтв та майстер-класами ГО «Січеславське козацтво Запорозьке» – з реконструкцією бою із застосуванням козацької артилерії. ГО «Чорна Рада» підготували для фесту виставку важкої артилерії, ГО «Козацьке стрілецьке братство» - виставку козацької зброї. А Федерація козацького фехтування «Ратар» («Триглав») покаже гостям фесту виступ козаків-характерників.

Також відбудеться козацька гра «Лава на лаву» за участі команд козаків, поліції і працівників ДСНС.

Показові виступи супроводжуватимуться вогняним шоу, майстер-класами та виставками козацької зброї.

Окрім того, на фестивалі працюють виставка декоративно-ужиткового мистецтва, фудкорти та дитячий майданчик.

Читайте також: В Україні відбудеться перший історичний фестиваль «Шабелина»

Вечірньою програмою передбачений виступ рок-гуртів. Завершиться концерт фаєршоу, запаленим від «живого вогню».

Проєкт «Живий вогонь» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму, а також за підтримки Вінницької ОДА та Якушинецької ТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-