Оголосили шортлист номінантів театрального фестивалю-премії «ГРА»

Оголосили шортлист номінантів театрального фестивалю-премії «ГРА»

Список
Укрінформ
В Києві оголосили шортлист з 12 вистав фестивалю-премії "ГРА", які пройдуть до фінальної частини фестивалю.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загалом на розгляд експертної ради премії було представлено 89 різножанрових сценічних проєктів. На другому етапі було обрано 30 проєктів, які потрапили до лонглиста, з них обирали 12 вистав для короткого списку. Як зауважили організатори, чверть заявок на участь у фестивалі надійшли від недержавних театрів та громадських організацій.

Також розширилася географія фестивалю, в цьому році до нього долучилися театральні колективи з Луцька, Кременчука, загалом з 23 міст України.

Читайте також: Телепремія «Еммі» оголосила номінантів

Так, до шортлиста у номінації "За найкращу драматичну виставу" увійшли вистави "Собаче серце" Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім, Василя Василька, вистава "Це дитя" Закарпатського обласного угорського драматичного театру (м.Берегово).

У номінації 'За найкращу виставу камерної сцени" - вистава "Буна" Національного академічного українського драматичного театру ім Заньковецької, вистава "Філоктет, Античний рейв" Львівського академічного драматичного театру ім Лесі Українки.

У номінації "За найкращу виставу для дітей" до шортлиста увійшла вистава "А хай то качка копне" Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки.

Читайте також: Шевченківська премія може зрости – Зеленський підписав указ

У номінації "За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу" - "Лис Микита", Львівського національного академічного театру опери балету ім. Крушельницької та "Шинель" Київського національного академічного Молодого театру.

У номінації "За найкращу хореографічну /балетну/ пластичну виставу" - "VINO" Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра та вистава "Мій Орфей. Жан Кокто" n'Era Fance Company (Київ).

В номінації "За найкращу пошуково-експериментальну виставу" - H-Effect, громадська організація "Арт Діалог", вистава "Кострубізми. Кумановський", театр "ГаРмИдЕр" (м.Луцьк) та вистава "Чорнобильдорф", PORTO FRANKO, NOVA OPERA.

Читайте також: Закарпатський театр готує виставу за творами сучасного ромського письменника

Визначення переможців фестивалю відбудеться восени, попередньо в листопаді.

Фестиваль-премія "ГРА" (GRA - Great Real Art) проводиться вже вчетверте раз на рік на конкурсній основі за підсумками минулого року. Цьогоріч театри представили прем'єри, що вийшли в період з 1 січня по 31 грудня 2020 року. Участь у проєкті беруть професійні колективи різних форм власності та форматів роботи.

Фото: Наталія Молчанова, Укрінформ
Фото: Наталія Молчанова, Укрінформ

До складу експертної ради фестивалю-премії "ГРА" увійшли музичний та театральний критик, відповідальний редактор часопису "Критика" Юлія Бентя, театрознавці Ганна Веселовська, Анастасія Гайшенець, Роман Лаврентій, Олена Либо, Людмила Олтаржевська, Юлій Швець, хореограф Віктор Рубан, культуролог і журналіст Ольга Стельмашевська, медіа-куратор мистецьких акцій та фестивалів Юлія Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-