Фільм-призер Берлінале «Стоп-Земля» восени вийде у прокат

Фільм-призер Берлінале «Стоп-Земля» восени вийде у прокат

Відео
Укрінформ
Фільм-володар «Кришталевого ведмедя» Берлінале «Стоп-Земля» Катерини Горностай вийде в український прокат цієї осені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з питань кіно

"Світова прем’єра стрічки відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де "Стоп-Земля" отримала нагороду "Кришталевий ведмідь" від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм. Це одна із найбільш вагомих нагород фестивалю та є першою для українського фільму в цій категорії", - йдеться у повідомленні.

Стрічка "Стоп-Земля" – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сеня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Режисер і автор сценарію картини – Катерина Горностай. Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими в процесі підготовки до зйомок режисерка та команда працювали в акторській лабораторії, – Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов.

Читайте також: Український фільм «Стоп-Земля» отримав «Кришталевого ведмедя» Berlinale

Продюсерами фільму виступили Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво здійснив кінопродакшн "ЕССЕ Продакшн Хаус" за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія "Артхаус Трафік".

Кінопроєкт драми «Стоп-Земля» став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-