22 червня: народний календар і астровісник

22 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кирилів день, День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

У православній церкві вшановують пам’ять святителя Кирила, відомого також як архієпископ  Олександрійський. Кирило був богословом і письменником. Свого часу він активно займався тлумаченням Священного писання: пояснював незрозумілі моменти парафіянам, і багатьох навернув до віри в Христа.

Довго і вперто боровся з єретиками і проявами язичництва в суспільстві. Протягом 32 років керував церквою і помер своєю смертю в 444 році, залишивши після себе велику кількість праць.

На Кирила починалася літня спека, встановлювалася стабільно тепла погода. Існувало повір’я, згідно з яким саме 22 червня сонце віддає землі усю свою силу. Саме тому, цього дня проводили велику кількість обрядів, покликаних задобрити сонце і отримати багатий врожай.

Вважалося, що цього дня не можна лихословити і сваритися з рідними. Також не можна вбивати комарів після полудня, інакше їх стане набагато більше.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні. Кожен раз ми згадуємо тих, хто так і не повернувся з тієї війни. Слід зазначити, що Україна, не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення майже 5 мільйонів. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ, майже 30 тисяч сіл.

Німецько-радянська війна показала українцям злочинність обох тоталітарних режимів. Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України, не менш жорстокими були і злочини комуністичного режиму.

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Ми пам’ятаємо. Ми будемо пам’ятати. А кожен зайда, що віроломно напав на на нас і наших дітей, буде знищений. Обов’язково.

Іменинники: Олександр, Кирило, Іван, Олексій, Марія, Маріанна.

12-13-й місячний день. Місяць у знаку Скорпіон. Чи не особливо сприятливий день для любовних та інших міжособистісних відносин. Підвищена ймовірність конфліктів і розбіжностей у діловій сфері. День краще присвятити добродійності, роздавати милостиню, робити подарунки, виконувати прохання інших людей.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1910 році: +6,3°; а найтеплішим у 1891-му: +33,4°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-