24 квітня: народний календар і астровісник

24 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні православна церква вшановує святого мученика Антипу, а за народною традицією цей день зветься ще Антип-повінь, водопілля, Антип-водогін

Святий Антипа, єпископ Пергамської церкви. Прийняв мученицьку смерть за віру в Ісуса Христа при імператорі Нероні близько 68 року. Тиран видав указ страчувати всіх, хто не поклонявся ідолам. Антипа хоробро продовжив проповідувати. Твердістю своєї віри він послужив прикладом жителям міста.

Його останки поховали у Пергамі, після чого біля гробниці мученика неодноразово відбувалися чудеса зцілення від різних хвороб.

З тих часів мученик Антипа шанувався «цілителем різних людських хвороб і особливо - утішником зубного болю». За традицією, якщо у людини заболять зуби, треба покласти на нього маленьку срібну монетку, потримати її деякий час, потім вийняти, зробити в ній дірочку і повісити на ікону святого Антипія. Зуби, за повір'ями, мають дати спокій дуже швидко.

Святий Антипа називається в народі ще й водогін, водопілля, тому що триває повінь. У цей день пильно слідкували за погодою. Розлив річок до цього дня обіцяє хороший врожай, благополучне літо.

Іменинники цього дня - Прохор, Петро, Юхим, Микола, Яна, Іван.

13-14-й місячний день. Місяць у знаку Діва і у знаку Терези. День навчання та інтуїції. Потрібно налаштуватися на отримання корисної інформації з будь-яких джерел, наприклад з книг. Інтуїція допоможе зробити відкриття, але слід бути готовим до виникнення старих проблем з минулого.

Успіх буде супроводжувати вас в особистому, творчому й діловому житті. Рухайтеся, подорожуйте, спілкуйтеся, вкладайте гроші, зміцнюйте своє здоров'я.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: - 2,2°; а найтеплішим у 1950-му  +27,0°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-