22 квітня: народний календар і астровісник

22 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Всесвітній день Матері-Землі (Міжнародний день Землі); цього дня також щорічно відзначають народне свято – Вадим Ключник; дізнаймося й про те, що слід зробити, щоб захистися від недуг

Матінка-Земля. Це – звичний вислів, та що саме ми в нього вкладаємо? Чи цінуємо нашу годувальницю, наш спільний дім, в якому створені для нас абсолютно унікальні умови? Чим ми їй віддячуємо?

Уже здавна у різних країнах світу це питання набуло нагальної актуальності. Людство нарешті, звернувши увагу на свою позицію і роль в екосистемах нашої Землі, замислилося. Невже ми почали переростати чисто споживчий період свого власного розвитку? Надія є. Від 2010-го року у наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День – Всесвітній день Матері-Землі, який відзначається 22-го квітня.

На Вадима Ключника було традицією у цей день обходити джерела і промовляти: "Підземна водиця, відкриваємо тобі шляхи зовнішні". Про них дбали, прибираючи гілки, які нападали і торішнє листя. Місця у джерел, де ходили набирати воду, обгороджували камінням або колодою, щоб не стоптати.

Особливо шанувалася ключова, джерельна вода з живого джерела. Прикмети кажуть, що якщо сьогодні попити води з джерела, то вона зцілить хвороби і захистить від недуг у майбутньому. Особливо великої буде сила води, якщо перед тим, як її випити, над водою прошепотіти своє прохання про міцне здоров'я.

Іменинники цього дня Вадим, Марія, Тамара, Гавриїл та Леон.

11-12-й місячний день. Місяць у знаку Лев та в знаку Діва. Сильною енергією цього дня потрібно навчитися керувати, інакше вона стане руйнівною. Варто бути обережним у вчинках і не діяти навмання.

Рекомендується займатися поточними справами. Це – нейтральний час для робіт по дому. Не варто починати генеральне прибирання або грандіозний ремонт. Сьогодні добре викидати або дарувати непотрібні речі – це звільнить фізичний і енергетичний простір.

Місяць у цей період прихильний до мандрівників. У цей день рекомендується відправлятися у відрядження, тривалі поїздки. Будь-яка дорога принесе тільки позитивні емоції. Навіть якщо у цей день не намічаються поїздки, спробуйте хоча б прогулятися або вибратися із сім'єю на природу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: – 2,3°; а найтеплішим у 1950-му - +29,0°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-