У Чернігові відновили фестиваль «Сіверські музичні вечори»

У Чернігові відновили фестиваль «Сіверські музичні вечори»

Фото, відео
Укрінформ
У Чернігові відновилось проведення ХХ Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори», який торік був призупинений через загострення ситуації з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш ювілейний фестиваль присвячений 250-й річниці від дня народження видатного німецько-австрійського композитора Людвіга ван Бетховена», - нагадав на відкритті незмінний організатор мистецького заходу, головний диригент академічного симфонічного оркестру «Філармонія», заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

Читайте також: Україна вперше офіційно візьме участь у потужному музичному фестивалі у Німеччині

Він розповів, що ідея продовжити фестиваль виникла відразу після оголошення карантину. Тому що музиканти довго й ретельно готувалися і не могли позбавити слухачів задоволення послухати твори Бетховена. Вирішили, що проведуть захід, щойно дозволить епідемічна ситуація.

На першому фестивальному вечорі виступило інструментальне тріо ім. Віктора Косенка із Києва у складі Сергія Вакуленка (віолончель), Наталії Шостак (скрипка) та Анастасії Товстоног (фортепіано). Артисти зіграли два концерти Бетховена. Під час виконання другого твору до них підключився чернігівський кларнетист Андрій Шадрін.

Також гості виконали «Класичне тріо» ре-мажор українського композитора Віктора Косенка, ім’я якого носить колектив.

Вечір класичної музики традиційно пройшов у залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Загалом захід триватиме до 4 квітня з дотриманням встановлених санітарних норм.

Читайте також: У Нью-Йорку стартує другий фестиваль української сучасної музики

Як повідомляло агентство, у березні минулого року ювілейні «Сіверські музичні вечори» відкрив виступ видатного українського скрипаля із США Олега Криси. На цьому мистецький захід був припинений через введення в Україні карантину.

Фото: Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-