Оголосили переможниць премії Women іn Arts-2021

Оголосили переможниць премії Women іn Arts-2021

Фото
Укрінформ
Український інститут та ООН Жінки в Україні назвали переможниць премії Women in Arts-2021.

Оголошення лауреаток відбулося 12 березня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Український інститут.

Як зазначається, це втретє вручення премії Women in Arts, яка має на меті звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у мистецтві, і надихнути їх на нові успіхи.

За словами організаторів, цьогоріч відбулося кілька нововведень. Зокрема, номінацію «Театр і Кіно» розділили на дві, а також додалася нова категорія – Особлива відзнака. Її отримуватимуть жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру.

Переможниць премії Women In Arts визначали профільні експерти відповідної сфери, а в категорії "Особлива відзнака" - наглядова рада, яку цьогоріч очолив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, до якої входять посли іноземних держав, керівники культурних установ іноземних держав, які працюють в Україн.

Отже, у категорії "Жінки у візуальному мистецтві" перемогла Аліна Клейтман;

"Жінки в музиці" — Оксана Линів;

"Жінки в театрі" — Тамара Трунова;

"Жінки в кіно" — Ірина Цілик.

У номінації "Жінки в літературі" премію здобула Софія Андрухович;

"Жінки в культурному менеджменті" — Юлія Федів;

"Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях" — Віра Балдинюк.

"Особлива відзнака" дісталася Валерії Бурлаковій.

«Хоча культура є осердям будь-якого суспільства, ми часто спостерігаємо хибне сприйняття культури як чогось несерйозного, розважального. Цей стереотип множиться на упередження і нерівність, з якими жінки стикаються у професійному житті. Тому нам важливо, щоб хист і зусилля жінок, які працюють у сфері культури України, були помітні, а імена – відомі, зокрема й на міжнародному рівні», – наголосив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Читайте також: Троє українських письменників потрапили до довгого списку літературної премії ЄБРР

Голова офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова наголосила, що премія Women in Arts стає дедалі більш помітною і впливовою, що є хорошим знаком. "Ми продовжимо докладати всіх зусиль, аби роль жінок та їхній внесок у розвиток культури України були гідно відзначені, аби їхні досягнення мотивували нові покоління творити. У цьому контексті важливою є поява нової номінації - "Особливої відзнаки", яка робить премію більш відкритою та інклюзивною", - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-