Одеський кінофестиваль розпочав прийом заявок

Одеський кінофестиваль розпочав прийом заявок

Укрінформ
12-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться 14-21 серпня 2021 року і з нагоди 30-річчя Незалежності України фокусується на українському кіно, розпочав прийом заявок у Національну конкурсну програму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Прийом заявок триватиме до 15 червня.

До Національної конкурсної програми відбираються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні та короткометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2020 або 2021 роках. Пріоритет буде надаватися стрічкам, для яких показ у межах Національної конкурсної програми стане українською прем’єрою. Селекція фільмів здійснює відбіркова комісія.

Читайте також: Docudays UA оголосив п'ятірку фільмів - учасників Ukrainian Doc Preview

Фільми-учасники Національної програми претендують на перемогу в таких номінаціях: Найкращий фільм національного конкурсу (Гран-Прі) за результатами глядацького голосування (статуетка “Золотий Дюк” та 55 000 гривень режисерові фільму); Найкращий український повнометражний фільм (статуетка “Дюк ОМКФ” і 30 000 гривень режисерові фільму); Найкраща режисерська робота (статуетка “Дюк ОМКФ” та 30 000 гривень); Найкраща акторська робота (статуетка “Дюк ОМКФ” та 25 000 гривень акторові/ актрисі); Найкращий короткометражний український фільм (статуетка “Дюк ОМКФ” і 30 000 гривень режисерові фільму); Відзнака Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за Найкращий український повнометражний фільм; Відзнака Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за Найкращий український короткометражний фільм.

Для подання заявки необхідно заповнити онлайн-форму та надати всі зазначені в ній матеріали до 14:59:59 (за Київським часом) 15 червня 2021 року.

Читайте також: Ткаченко: Робимо все, щоб і в період пандемії кінобізнес України мав підтримку від держави

Як повідомляв Укрінформ, 12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 14-21 серпня в офлайн-форматі. На початку року ОМКФ змінив керівний склад. Виконавчим директором кінофестивалю стала Анна Мачух.

Також ОМКФ представив незалежну відбіркову комісію, яка формуватиме програму Національного конкурсу та конкурсні програми секцій Film industry office. Очолить комісію програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-