Цьогорічним лауреатом премії Чорновола став кінодраматург Топачевський

Цьогорічним лауреатом премії Чорновола став кінодраматург Топачевський

Укрінформ
Лауреатом премії Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2019 року став кінодраматург Андрій Топачевський за книгу “Одним життям. Публіцистика доби Незалежності”, що вийшла у київському видавництві “Веселка” в 2018 році.

Таке рішення ухвалив Комітет з присудження премії, роботу якого організує Держкомтелерадіо.

“У книзі представлено публіцистичні твори автора останніх тридцяти років, роздуми про Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, Олександра Довженка та інших видатних діячів історії, науки, мистецтва України ХІХ - ХХІ століть. На думку членів Комітету з присудження премії, це та публіцистика, яка з роками не втрачає своєї актуальності, сприяє відродженню історичної пам’яті й утвердженню національної свідомості українців”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, також комітет схвалив рішення відзначити грамотою Держкомтелерадіо колектив авторів публіцистичного фільму “Вірю. Чекаю. Молюся” студії “12-й кадр” (м. Дніпро) у складі Катерини Стрельченко, Георгія Давиденка, Дмитра Панкова. Цей фільм – свідчення учасників бойових дій на Донбасі, колишніх військових полонених, їхніх рідних, сімей загиблих та зниклих безвісти.

Загалом на розгляд комітету цього року надійшло 15 публіцистичних творів: 5 газетних публікацій з Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської та Львівської областей; 5 телевізійних творів з Дніпропетровської та Волинської областей; 4 книги, що вийшли друком у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та 1 публікація в інтернет-виданні.

Читайте також: Нобелівську премію миру дали прем'єру Ефіопії

На думку членів комітету, рівень поданих на премію робіт доволі високий.

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак нагадав присутнім, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, відповідно до урядової постанови, присуджується щорічно, починаючи з 2004 року.

“Мета премії – сприяти появі і відзначати найкращі твори, що спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. З 2018 року її розмір збільшено до 20 тисяч гривень”, - зазначив Червак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-