Українські фільми

Українські фільми "Додому" та "Пофарбоване пташеня" - у лонглисті “Оскара”

Укрінформ
Дві стрічки, зняті за підтримки Державного агентства України з питань кіно, увійшли до довгого списку премії "Оскар".

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Держкіно.

“Американська кіноакадемія оприлюднила довгий список кінопремії "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Висунутий Українським Оскарівським комітетом фільм Нарімана Алієва "Додому" - серед картин із 93 країн світу, які пройшли відбір”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, до довгого списку увійшов також українсько-чесько-словацько-польський фільм Вацлава Маргоула "Пофарбоване пташеня", який висунуто претендентом від Чехії.

В Держкіно повідомили також, що шортлист премії "Оскар" буде оголошено 16 грудня 2019 року, а перелік номінантів - 13 січня 2020 року.

Читайте також: "Додому” та “Атлантида”: українське кіно покажуть на фестивалі в Австрії

Дебют Нарімана Алієва цьогоріч змагатиметься також за премію Європейської кіноакадемії.

Як повідомляв Укрінформ, драма “Додому” – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїздить до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було відзначено Гран-прі Одеського кінофестивалю – “Золотим Дюком”, який присуджується за підсумками глядацького голосування.

Драма “Пофарбоване пташеня” є екранізацією однойменного роману Єжи Косинського. Вона побудована навколо трагедії Голокосту та історії хлопчика, який намагається вижити, залишившись наодинці після смерті родичів. У фільмі зіграли зірки світового кіно Стеллан Скашгорд, Удо Кір та Гарві Кейтель. Світова прем‘єра стрічки відбулася у рамках основного конкурсу 76-го Венеційського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-