"Це — справа усього мого життя": Лозниця зніме фільм про Бабин Яр

Укрінформ
Стрічку “Бабин Яр” пропонували знімати у двох країнах, але її зніматимуть в Україні.

Про це режисер стрічки Сергій Лозниця сказав під час прессніданку з нагоди вручення йому Державної премії імені Олександра Довженка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо знімати цю картину в наступному році. В червні-місяці починаємо. І далі все буде залежати в тому числі і від України, наскільки зможе брати участь у цьому. Але я буду в будь-якому разі знімати в Україні. Нам пропонували знімати картину не тут, але я відмовився і від першої, і від другої пропозиції”, - сказав Лозниця. Водночас він не назвав країни, які пропонували місця для зйомок.

Режисер наголосив, що цей проєкт існує вже 6 років, і сценарій же давно написаний, усе дуже ретельно продумано. Бюджет картини — 5 мільйонів євро.

Активно над картиною він працює вже півтора року. Поки що вирішувалося питання щодо фінансування, відбору локацій, проводилася робота в архіві.

Читайте також: Лозниця отримав премію Довженка за фільм "Донбас"

Також Лозниця має намір використовувати унікальну хроніку, яку вже знайшли в архіві. ЇЇ вже майже змонтовано. Фільм буде чорно-білий, знімати режисер планує так, як це робили оператори у ті часи. “Я спробую створити ілюзію того, що це хроніка та, яка була знайдена. Це буде ігрова картина, створена таким чином, щоб емоції людини, яка дивитиметься картину, були дуже глибокими. Я хочу, щоб люди пережили той жах, який стався тут, у нашому місті. Я не знаю такого фільму, який би на цю тему таким способом говорив”, - наголосив режисер.

Цей проєкт Лозниця вважає дуже важливим: “У даному випадку це — справа усього мого життя, оскільки всі фільми, у тому числі “Донбас”, я сприймаю як підготовку до тієї картини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-