Сенцов прийшов на виставу у київський театр

Сенцов прийшов на виставу у київський театр

Укрінформ
Український кінорежисер, сценарист та письменник Олег Сенцов вперше після звільнення з’явився у театрі. Він прийшов учора, 17 вересня, на виставу в театр “Актор”.

Про це повідомляє пресслужба театру на сторінці у Facebook.

“Так, він прийшов до нас подивитись виставу "Схід-Захід" режисерки Влади Бєлозоренко. Щоразу після завершення вистави актори виходили на сцену із табличками "FreeSentsov". Цього разу ці листки зі сцени передали в зал у руки Сенцова. Олег вчинив символічно - порвав їх та підкинув у повітря. Глядачі підтримали цей вчинок оплесками та вигуками "Браво", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Сенцов звернувся до трупи театру та глядачів зі словами подяки. "Вдячний театру "Актор" за акції підтримки. Навіть у Лабитнангах я знав про них. Мені надсилали фотографії та листи. Така підтримка для мене дуже важлива. Вдячний і всім іншим, хто влаштовував подібне в інших містах та місцях. Дякую вам. Ви свого домоглися!" - сказав Сенцов.

Актори театру розповіли, що радіють звільненню Сенцова, проте допоки в російському ув'язненні перебувають інші українці, долучатимуться до інших акцій заради їх звільнення.

“Схід-Захід” - це п'ять п’єс, написаних підлітками в рамках соціального театрального проєкту Class Act: Схід-Захід. Прем’єра відбулася у березні 2018 року.

Олег Сенцов завітав у театр / Фото: Театр "Актор"

Ролі у виставі виконують Римма Зюбіна, Олеся Жураківська, Віталій Ажнов, Аполлінарія Василина, Вікторія Муштей, Олександр Жила, Петро Русанєнко та Олена Олейникова.

Читайте також: Сенцов не має наміру публічно обговорювати особисте життя

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Олег Сенцов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-