У Брюсселі відбувся парад гігантських ляльок з політичним підтекстом

У Брюсселі відбувся парад гігантських ляльок з політичним підтекстом

Фоторепортаж
Укрінформ
Неділя у Брюсселі видалася сонячною, навіть спекотною. 

Як на замовлення – адже сухий та теплий день, один з останніх у цьому році, виявився більш ніж доречним для організаторів дійства. «Comic strip festival» буквально – фестиваль коміксів.

Все місто заполонили Дарти Вейдери та інші персонажі легендарних «Зоряних воєн», всілякі Біллі, Тінтіни, коти та інші пристойні тварини, відьми та відьмочки, які, втім, у цьому не завжди зізнавалися.

А над містом пропливали гігантські фігури надувних ляльок – гноми, смурфи і ще якісь чудернацькі казкові створіння. Всі ці фігури пройшли, практично, усіма центральними вулицями міста, завдяки ентузіазму волонтерів, які під осіннім, але доволі пекучим сонцем по місту «смурфів водили», при цьому, очевидно, ця процедура самим волонтерам приносила чимале задоволення.

За дійством спостерігала зі свого п'єдесталу легендарна пара – Дон Кіхот та Санчо Панса, нагадуючи, що жанр казок, фентезі та всіляких коміксів зародився не вчора.

Зрештою, у Брюсселі було все, як зазвичай. На Гранд-Плясі грав оркестр, гуляв святковий натовп, переважно, іноземних туристів. Доволі забобонних, до речі, тому що майже кожен волів доторкнутися до статуї «Сплячого лицаря» - бачте, як сяє від добровільного «полірування» руками? Ті, хто торкаються статуї й проводять рукою віз п’яток до голови серйозно вважають, що буде їм щастя…

Були сьогодні в Брюсселі й незвичні моменти. Всесвітньо відомий Манекен-піс, якщо казати простіше – хлопчик, що пісяє, - був чомусь одягнутий у національне вбрання Аргентини з відповідним прапором у вірній руці. Можливо, хтось так його оформив на знак солідарності із збірною країни, яка сьогодні в Китаї зійшлася у двобої за золото чемпіонату світу з баскетболу із збірною Іспанії. Вочевидь, символ Брюсселя виявився більш прихильним до європейців – іспанці впевнено переграли південно-американців з рахунком 75:95.

Ви спитаєте – а до чого тут політичний підтекст? А ні до чого… Саме сьогодні, 15 вересня, мерія міста заборонила проведення маршу ультраправих сил на підтримку однієї із радикальних націоналістичних партій. Тож, жодної політики. Лише сонце, музика та смурфи…

Дмитро Шкурко

Фото автора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-