До дня народження Кіри Муратової Одеська кіностудія оголосила конкурс короткометражок

До дня народження Кіри Муратової Одеська кіностудія оголосила конкурс короткометражок

Укрінформ
Одеська кіностудія з 14 вересня розпочинає прийом заявок на конкурс короткометражних стрічок “Короткі зустрічі”, який вона започаткувала з нагоди свого 100-річчя та спеціально до дня народження культового режисера Кіри Муратової.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Конкурс проходитиме за напрямом “Кінопроєкти ігрового короткого метру” (хронометраж до 20 хвилин). Призовий фонд становить 1,5 млн грн: 1 місце — 600 тис. грн; 2 місце — 500 тис. грн; 3 місце — 400 тис. грн. Прийом заявок триватиме з 14 вересня до 14 жовтня 2019 року”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, список членів журі буде оприлюднено 17 вересня 2019 року.

Церемонія урочистого нагородження переможців конкурсу відбудеться 8 листопада 2019 року.

Подати заявку на участь та ознайомитись із детальними умовами конкурсу можна на офіційному сайті Одеської кіностудії: https://www.odesafilmstudio.com.ua/konkurs-kinoproektiv

“Головна ідея конкурсу – пошук талантів серед молоді та розкриття їхнього потенціалу. Віра Холодна, Олександр Довженко, Лесь Курбас, Кіра Муратова... Саме Одеська кіностудія колись дала шанс цим та багатьом іншим талантам на перші кроки у кінематографі на шляху до світового визнання. Режисер Кіра Муратова говорила, що “головне - талант, саме йому треба дати шанс, без рамок та кордонів”. Саме тому Одеська кіностудія підтримає реалізацію кінопроєктів-переможців конкурсу”, — зазначає голова правління кіностудії Андрій Осіпов.

Читайте також: На Андріївському пройде перший Булгаков FEST

Кіра Георгіївна Муратова як режисер дебютувала саме на Одеській кіностудії. Голосно про себе заявила першими ж самостійними режисерськими роботами — стрічками “Короткі зустрічі” (до неї вона написала сценарій та зіграла одну з головних ролей разом із Володимиром Висоцьким) та “Довгі провод”» (у 1987 році стрічка отримала премію на Міжнародному кінофестивалі в Локарно). У 2012 році режисерка створила свій останній, 22-ий фільм “Одвічне повернення”, прем'єра якого відбулася на VII Римському МКФ. 2017 року Кіру Муратову було запрошено до складу Американської кіноакадемії, яка визначає володарів премії “Оскар”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-