Виходить друком книжка оповідань, написаних Сенцовим в ув’язненні

Виходить друком книжка оповідань, написаних Сенцовим в ув’язненні

Укрінформ
Виходить нова збірка Олега Сенцова «Маркетер», яку він написав уже в колонії. 

Про це повідомляє "Видавництво Старого Лева".

"«Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега. Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес... Вдумливий та уважний читач знайде все це у новій книжці Олега Сенцова. Переклад українською мовою, який зробив Олег Осока, поданий поруч із оригіналом. Оформили збірку Оксана Йориш та Назар Гайдучик", - йдеться у повідомленні.

Як зауважує виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен, "якщо оповідання, що ввійшли до збірки "Жизня", були написані Олегом близько 10 років тому, то тексти для «Маркетера» – це проза, яка вже з’явилася під час його ув’язнення. Це друга частина автобіографічної трилогії, в якій Олег повертається у своє студентське минуле, і знову йому вдається написати не лише про себе, а й про всіх нас, хто жив і шукав себе в той час. Неможливо насправді уявити, як можна творити в колонії, але писання для Олега сьогодні є великою підтримкою. Водночас кожна його нова книжка – це можливість нагадати нам і світу не лише про долю Олега, а й про справи всіх українських заручників Кремля. Так література стає сильним інструментом правозахисту".

Головна редакторка «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка наголошує: «Вже 5 років Олег Сенцов перебуває в ув’язненні. Ми знаємо, яке тривале голодування він витримав і не зламався. І те, що у в'язничних стінах він пише прозу – це свідчення великої мужності, сили духу і постійної роботи над собою. Олег ніби робить ревізію свого життя, згадує свою юність і часи формування характеру, становлення себе як особистості. Ці оповідання дуже біографічні, а поза життям самого героя оповідань постає непривабливо сувора доба на зламі двох суспільних ладів, на зламі цінностей».

Читайте також: Фестиваль Solidarity of Arts цьогоріч присвятили Сенцову

Нагадаємо: Олега Сенцова 11 травня 2014 року затримала в Криму ФСБ Російської Федерації. Пізніше його перевезли в Москву, в слідчий ізолятор у Лефортово. Сенцова звинуватили в тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його назвали організатором диверсійно-терористичної групи.

В серпні 2015 року Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Вона тривала 145 днів.

Фото: starylev.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-