Купи сумку, випий кави - і врятуй комусь життя

Купи сумку, випий кави - і врятуй комусь життя

Фоторепортаж
Укрінформ
Андре ТАН випустив сумки-шопери для благодійного проекту Дмитра Комарова “Чашка кави”

Український дизайнер Андре Тан та ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров презентували, 4 червня, свою другу спільну колаборацію в рамках благодійного проекту «Чашка кави». 

Андрійко Семилєт
Андрійко Семилєт (в центрі)

На зустріч з журналістами з цієї нагоди прийшли прекрасні гості – Андрійко Семилєт, якого успішно пролікували за кошти, зібрані проектом та Володя Круглик для лікування якого саме зараз збирають гроші.

Володя Круглик
Володя Круглик (в центрі)

Минулого року тандем відомого дизайнера та популярного мандрівника розробив та виготовив понад 3 тисячі іграшкових трикутних глобусів, які дуже швидко розкупилися на суму 253 тисячі гривень.

І ці гроші врятували життя конкретній дитині. Хоча то була не вся сума, потрібна на операцію, і докладалися кошти з фонду “Чашка кави”, але саме цих 10 тисяч доларів дуже не вистачало, запевняє телеведучій Дмитро Комаров.

На презентації сумок-шоперів від українського дизайнера, він наголосив, що Андре Тан – перший бізнесмен, який доєднався до його благодійного проекту і показав своїм прикладом, як легко можна допомагати, абсолютно не навантажуючи фінансово свій бізнес і свою компанію.

У коментарі Андре розповів мені, що цього року вони вирішили взяти більш практичну річ - не іграшку, а сумку, яка потрібна всім без виключення.

“Вона легенька, зручна, згодиться і для продуктів з супермаркету і для ноутбуку на діловій зустрічі. Чи для змінного взуття. (Сміється). Абсолютно універсальна. Витримує вагу 15 кілограмів. До того ж – допомагає берегти довколишнє середовище. Вам не доводиться купувати пластик, який шкодить екології”, - розповів він і додав, що сумка пропонується в трьох кольорах - пудра, ранкове небо і чорний, який пасує до всього.

Після цих слів дизайнер посміхнувся і сказав: “Ой, щось я трошки захопився модними тенденціями, головне, що ви допоможете дитині”.

Запитую: - Яку кількість шоперів плануєте випустити і яка ціна?

- Вже зараз пошили 3 тисячі сумок і я сподіваюся, що ми будемо шити їх далі. Вартість – 249 гривень. Вони продаються в нашій мережі ANDRE TAN, у кожному з 52 магазинів по всій Україні.

Згадуючи про початок проекту “Чашка кави”, Комаров розповів мені цікаву річ, виявляється, коли він лише пробував допомагати дітям, то зустрічав багато коментарів типу: “навіщо ти свою пику піариш?”.

“Я всі ці роки намагався пояснити, навіщо моя пика поряд з дітками, яким ми збираємо кошти. Бо я – є гарантом. У мене в соцмережах сумарно у Фейсбук і в Інстаграм півтора мільйона підписників, і якщо я разом з дитиною сфотографувався, то це означає, що історія перевірена і я своєю репутацією ручаюся за те, що це той випадок, коли потрібні кошти і вони справді підуть за призначенням.

Я беру на себе контроль. Головне привернути увагу. А далі дуже простий принцип - з миру по нитці”, - розповів український телемандрівник-благодійник.

Він згадав, як кілька років тому через колег журналістів на нього вийшли з проханням допомогти дівчинці, яка майже помирала.

“Я зустрівся з нею, поспілкувався з лікарями. Вони сказали: щоб жити їй потрібно 86 тисяч євро на лікування в Італії. Я у вигляді експерименту сфотографувався з нею і написав пост. Щиро. Від серця. І виклав у мережу. Ви не уявляєте, за першу добу ми зібрали 10 тисяч доларів. Я не чекав, що може бути такий відгук і така довіра”, – відверто ділився він своїми спогадами.

“І тоді у мене майнула думка: Господи, можливо, для цього я 9 років назад програму і створив, щоб ось так, користуючись аудиторією можна було б справді робити гарні справи разом”, - додав Комаров.

Я запитала, звідки виникла назва “Чашка кави”, Дмитро розповів, що вона видалася йому дуже актуальною, оскільки більшість з нас п’є каву кожного дня.

“Ідея в тому, що якщо, хоча б раз на місяць відмовитися від однієї чашки, а це приблизно 1 долар, ми можемо врятувати життя.

Так, навіть малесенька сума може допомогти комусь вижити. Часто люди соромляться допомагати в таких публічних історіях, потому що думають, у мене багато немає, а дам 5 гривень, люди побачать, що я перевів так мало і буде соромно. А я кажу: 5 гривень не соромно, в Інстаграм мільйон підписників, якщо, навіть, півмільйона по гривні, то вже скільки!

Андре Тан пообіцяв, що обов’язково й надалі продовжуватиме співпрацю з Дмитром Комаровим у його благодійному проекті “Чашка кави” і додав, що компанія ANDRE TAN вже п’ять років поспіль випускає невеликі партії іграшок, всі гроші від продажу яких, ідуть до дитячих будинків.

“Ми працюємо з п’ятьма дитячими будинками. Мені хочеться допомагати дітям і я це роблю тихо, не кричу про це на кожному кроці. Буду й надалі так робити й паралельно продовжувати нашу співпрацю з Дмитром. Він справді святий – зібрати 33 мільйони гривень за три роки, я вважаю, міг лише він”.

Я купила собі чорну сумку. І наша чудова фотограф Юлія Овсяннікова – також. Так, ми тепер стильні і хочемо, щоб Володя Круглик знову грав у футбол. І він буде.

Любов Базів. Київ.

Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-