"Чортківська офензива": на Тернопільщині стартував історико-військовий фестиваль

Укрінформ
100-річчю наступальної військової операції Української Галицької Армії присвячується історико-військовий фестиваль "Чортківська офензива", який розпочався сьогодні у селі Ягільниця на Тернопільщині.

Про це з повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Святкування розпочинаємо сьогодні проведенням військово-патріотичної теренової гри, в якій бере участь молодь з Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини. Окрім цього, в триденній програмі - квести, екскурсії, виставки, наукова конференція. Також відбудеться спецпогашення конверта та марок, приурочених Чортківській офензиві, масштабна реконструкція бою, виставка музею сідел", - розповів кореспонденту агентства голова обласної ради Віктор Овчарук.

Читайте також: «Чортківську офензиву» відобразили у марках

Також у рамках фестивалю презентуватимуть пам’ятну медаль, пройде наукова конференція, відбудеться панахида біля пам’ятника "Борцям за волю України" у Чорткові.

Чортківська офензива - історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії, яка тривала в період з 7 по 28 червня 1919 року. Це – одна із найзначніших наступальних операцій, які здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918—1919 роках. Тоді 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-