Український фільм вперше потрапив до програми найпрестижнішого анімаційного фестивалю

Український фільм вперше потрапив до програми найпрестижнішого анімаційного фестивалю

Укрінформ
На престижному Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів у Ансі, що відбудеться 10 - 15 червня у Франції, Україна вперше буде представлена у конкурсній програмі — фільмом Микити Лиськова “Кохання”, і вже втретє - власним стендом на кіноринку “Mifa Market”.

Про це сказала на прес-конференції в Укрінформі прес-секретар Держкіно Марія Дідик, повідомляє кореспондент агентства.

“Для нас це дуже важлива подія, ми будемо її підтримувати і надалі, збільшувати бюджети, щоб якомога якісніше представляти Україну. На представлення України в Ансі Держкіно цьогоріч дає більше, ніж торік. Якщо минулого року це було 150 тисяч гривень, а решту грошей давала кіноіндустрія, то зараз ми виділяємо 500 тисяч”, - підкреслив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

Він зазначив, що анімація у світі розвивається — і ми щомісяця бачимо як мінімум дві стрічки, що присутні у нашому великому прокаті.

“Україні треба заявити про себе і бути присутній на цій мапі. Маємо показати у Європі, що у нас є свої проекти, свої аніматори. І ми поступово рухаємося до того, щоб бути помітними не лише у себе в країні, а й за кордоном також”, - сказав Неретін.

Як наголосила виконавчий директор Громадської спілки “Українська анімаційна асоціація”, продюсер студії “Червоний собака” Олена Голубєва, за рахунок того, що в основному конкурсі фестивалю є український фільм - “Кохання” Микити Лиськова, створений за підтримки Держкіно, - увага з боку міжнародної спільноти до України на фестивалі “вже підвищена”.

Водночас вона повідомила, що Національний стенд в Ансі буде в оновленому вигляді.

“Дизайн Українського стенду, створений Іллею Чичканом за мотивами робіт Марії Примаченко, порівняно з Берлінале, де цей дизайн був презентований уперше, набув розвитку. Нині він також має анімаційне втілення. На стенді буде багато промоматеріалів. Вперше буде представлений новий каталог українських анімаційних фільмів 2019-2020 років - у друкованій та електронній версіях”, - поінформувала Голубєва.

Вона зазначила, що з метою промоції сучасної української анімації в межах роботи стенду будуть презентовані завершені фільми, а також проекти фільмів і серіалів, що знаходяться на стадії розробки або виробництва. Їх близько 30-ти, п’ять із них — повнометражні. Їхні трейлери під час фестивалю будуть представляти 12 студій. До складу української делегації входять також представники двох відомих українських фестивалів - “Linoleum” та “Крок”.

“Ми маємо велику розсилку щодо відвідування Українського стенду, більше 30 екранів, які будуть промотувати наш стенд. Вже традиційно, за підтримки Посольства України у Франції, відбудеться 13 червня Український прийом. Цього року маємо розгорнуту публікацію у визнаному міжнародному виданні Animation Magazine”, - додала Голубєва.

Читайте також: Фільм "Брама" отримав приз за кращий сценарій на фестивалі в Бразилії

Організатори Українського стенду на кіноринку Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Ансі — Державне агентство України з питань кіно спільно з Громадською спілкою “Українська анімаційна асоціація” UANIMA за підтримки Українського інституту та Посольства України у Франції.

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів у Ансі (Festival International du Film d'Animation d'Annecy) - це один із найбільш відомих та престижних анімаційних форумів світу, заснований у 1960 році. Кіноринок “Mifa Market” працює в рамках фестивалю вже понад 30 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-