У Нью-Йорку

У Нью-Йорку "Казка" збирала кошти для талановитих українців

Фото
Укрінформ
У четвер, 30 травня, в Українському інституті Америки у Нью-Йорку відбувся благодійний вечір “Коктейлі з “Казкою”.

На заході відомий український гурт та волонтери Razom for Ukraine зібрали додаткові кошти на фінансування участі команд обдарованої української молоді в наукових олімпіадах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Мета сьогоднішнього вечора - зібрати додаткові кошти на проект і мати можливість покривати більше олімпіад - не лише фізику, астрономію, але й хімію та інші дисципліни”, - пояснила засновниця проекту Razom Ticket Люба Шипович.

Благодійна вечірка з групою "Kaзка" у Нью-Йорку/Фото: Георгій Тихий

Вона розповіла, що проект Razom Ticket це, з одного боку, “квиток для талановитих українців у життя”, а з іншого - практично придбання транспортних квитків для поїздок команд учасників на олімпіади.

“Торік ми підтримали проведення всеукраїнських олімпіад з фізики й астрономії, підготовку команди для участі у міжнародній олімпіаді з фізики й участь українських команд у міжнародних олімпіадах з фізики та астрономії. Цьогоріч вже оплатили всеукраїнську олімпіаду з фізики”, - зазначила Шипович.

Вона додала, що цього літа готується міжнародна олімпіада з фізики, а восени - дві міжнародні олімпіади з астрономії, куди поїдуть українські команди. Активістка подякувала всім, хто прийшов на захід і придбанням квитків та участю у лотереї підтримав проект для талановитих дітей в Україні. Вона також висловила вдячність гурту “Казка”.

“За весь час існування проекту - 1,5 роки станом на сьогодні - було зібрано майже $25 тис., з яких $14 тис. уже витрачено на оплату проживання, харчування учасників олімпіад, журі, і на невеликі нагороди для переможців олімпіад, оскільки від держави вони отримують лише паперові грамоти, а хотілося зробити дітям приємно”, - зауважила вона.

Читайте також: Порошенко передасть волонтерам 1,75 мільйона, які виграв у ВВС

Під час заходу відбулося спілкування з учасниками гурту “Казка” - Олександрою Заріцькою, Дмитром Мазуряком, Микитою Будашем за модерування Дори Хомяк. Крім того, гості могли зіграти в лотерею, придбавши квиток за $20 та взявши участь у розіграші футболок з автографом гурту, дисків та квитків на концерт, який “Казка” даватиме у Нью-Йорку у п’ятницю, 31 травня.

Загалом на благодійній вечірці було зібрано $4500, ще $1000 гурт «Казка» пожертвує з прибутку за концерт у Нью-Йорку ввечері 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-