Іллєнко завершив фільм “Толока” за баладою Шевченка

Іллєнко завершив фільм “Толока” за баладою Шевченка

Укрінформ
Кінокомпанія “Іллєнко Фільм” представила Держкіно готовий фільм-притчу Михайла Іллєнка “Толока”, що створювалася за мотивами балади Тараса Шевченка “У тієї Катерини хата на помості”.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Дія фільму охоплює понад 400 років і 14 важливих фрагментів історії України. Фільм пропонує притчу із присмаком гіркуватої іронії – між трагедією та комедією, де перебіг часу й історичні події частково втілюються у змодельованому, інколи навіть іграшковому вигляді”, - ідеться в прес-релізі.

Як зазначається, прем’єра “Толоки” запланована на 2020 рік.

Спродюсували картину Михайло Іллєнко, Маріанна Новікова та Андрій Різоль. Режисер Михайло Іллєнко також є автором сценарію. Оператор-постановник – Олександр Кришталович. Художники-постановники - Роман Адамович та Микола Кіщук. Композитор – Роман Вишневський.

Головні ролі в “Толоці” виконали Іванна Іллєнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергій Романюк, Олег Примогенов.

Зйомки фільму розпочалися у лютому 2013 року і тривали до вересня 2018-го. У березні цього року, перебуваючи у монтажно-тонувальному періоді, проект взяв участь у семінарі “Лабораторія кіномонтажу в Україні” First Cut Lab.

Проект стрічки став одним з переможців третього конкурсного відбору Держкіно і в результаті дофінансування у 2018-му році отримав 98,02% державне фінансування, що становить 28 млн 392 тис. 371,76 грн.

Читайте також: Два українські фільми покажуть на кінофестивалі у Карлових Варах

Перед переглядом Михайло Іллєнко зазначив, що якби фільм мав іншу назву, то в результаті його все одно б назвали “Толока, бо він справді робився толокою.

“Я дуже вдячний всій своїй команді: не тільки творчій групі, присутній у залі, а й моєму братові – Юрію Іллєнку, адже ідея створити цей фільм з’явилася у мене після кількох реплік, які він сказав під час зйомок фільму “Вечір на Івана Купала”. Значний внесок у цей проект зробив також Іван Миколайчук, а поворотною подією стала балада Шевченка – і тоді всі пазли склалися. Тепер усі ці внески мають стіни, двері, вікна, стріху. І я буду дуже щасливим, якщо кожен, хто зайде в цю хату, зможе побачити світ зсередини нашої спільної хати”, - сказав режисер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-