В Україні курить близько 15 % молоді — представник ВООЗ

В Україні курить близько 15 % молоді — представник ВООЗ

Укрінформ
Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Ярно Хабіхт наголосив, що в Україні курить близько 15 % молодих людей, що сприяє розвитку неінфекційних хвороб.

Такі дані він оприлюднив під час Національної конференції з неінфекційних захворювань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Показники куріння серед молодих людей в Україні сягає 15 %. Для молодих людей важливо не починати курити. Це зробити легше, аніж потім кинути курити. Саме куріння, поряд з пасивним способом життя, нездоровим харчуванням та зловживанням алкоголю, є одним з основних чинників розвитку неінфекційних хвороб (раку, діабету, серцево-судинних хвороб, обструктивних хвороб легень та психічних розладів — ред.)”, - сказав Хабіхт.

Читайте також: Українські дівчата-підлітки оцінюють своє здоров’я удвічі гірше світового показника

За його словами, в Україні є проблема невиконання законів щодо боротьби з тютюнопалінням.

“Одним із дієвих чинників зниження куріння в Україні є підвищення рівня податкування та ціни. Також треба контролювати доступ до тютюну, продовжувати дії у запобіганні курінню у громадських місцях. В Україні є актуальною проблемою куріння на дитячих майданчиках, коли пасивному курінню піддаються діти. Законодавство є, але цього недостатньо, його слід виконувати”, - сказав Хабіхт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-