Замість двох літрів кисневого коктейлю можете зробити три глибоких вдихи — Супрун

Замість двох літрів кисневого коктейлю можете зробити три глибоких вдихи — Супрун

Укрінформ
Жодні дослідження не довели ані здатності “дихати кишківником”, ані можливості збагатити свої нутрощі киснем із пінистого соку.

Про це пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

“Ідея, що кисень здатен всмоктуватися через шлунок і кишківник, і отже варто пити штучно насичені киснем рідини, виникла в Cовєцькому Cоюзі в 1960-ті роки. Жодні дослідження не довели ані здатності “дихати кишківником”, ані можливості збагатити свої нутрощі киснем із пінистого соку. До того ж, по мірі лопання бульбашок, в тому числі під час пиття, кисню стає дедалі менше. Але це на краще”, - стверджує вона.

За словами Супрун, забагато кисню нам шкодить. “Ми еволюціонували, аби навчитися дихати повітрям, в якому кисню близько 20%”. До того ж очільниця МОЗ зауважує, що кисень нічого не “спалює”, як в пічці, бо всі процеси окислення здійснюються за участю ферментів та молекул. “Посилене постачання кисню не призведе до посиленої руйнації підшкірного жиру, наприклад”.

Супрун підкреслила, що кількість кисню в нашому організмі не має підвищуватися. “Інакше набирають оберти вільнорадикальні ланцюгові реакції, старіння, пошкодження клітинних мембран і ДНК”. За її словами, “навіть передчасно народженим дітям надлишок кисню буде шкодити і навіть викликати порушення зору, що сталося із музикантом Стіві Вандером”.

Супрун підкреслила, що навіть в умовах мегаполісу не треба “пити” кисень, а треба глибше та частіше дихати.

Читайте також: Супрун радить мити полуницю із содою

Навіть якби людина була здатна “вдихнути” кисень нутрощами, кисневі коктейлі не стали би порятунком, наполягає Супрун: “одному літрі коктейлю в кращому разі буде 100-150 міліграмів кисню. За добу ж ми вдихаємо 550 літрів чистого кисню, або вдихаємо 4 літри за хвилину. По суті — замість двох літрів кисневого коктейлю ви можете просто зробити три глибоких вдихи”.

У якості “кисневого коктейлю” очільниця МОЗ радить пробіжки парком чи лісом після дощу, або аеробні вправи у добре провітрюваному тренажерному залі. “Саме робота м’язів та серця покращує кровопостачання і збільшує кількість кисню, що потрапляє в наш організм. І саме дихання чистим повітрям забезпечить нас киснем рівно настільки, наскільки треба”, - резюмує очільниця МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-