На “Книжковому Арсеналі” презентували унікальну збірку сучасних українських казок

На “Книжковому Арсеналі” презентували унікальну збірку сучасних українських казок

Фото
Укрінформ
На фестивалі "Книжковий Арсенал" відбулася презентація антології сучасних авторських українських казок "Фонтан казок. Сучасні українські казки".

У книжці-збірці читачі зможуть прочитати 21 казку від сучасних українських дитячих письменників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми задумували цю книжку як своєрідний запис того, якою є сучасна українська казка. І відповідно обирали тих людей, які її творять, обирали найкращих сучасних українських казкарів. Більшість із цих авторів відгукнулися на пропозицію. І хочу сказати, що ці казки дуже різноманітні, починаючи від хуліганських історій і закінчуючи серйозними казками. Починаючи від стилю класичної літературної народної казки, і закінчуючи абсолютно сучасними експериментами. Все це розмаїття і є сучасною українською казкою», - сказав упорядник збірки, письменник і головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк.

Презентація унікальної книжки - збірки "Фонтан казок. Сучасні українські казки" на Книжковому Арсеналі / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він зазначив, що ці казки розраховані для дітей віком від п’яти років, але є й такі казки, які мала дитина може й не до кінця зрозуміти.

За його словами, казки всіх авторів йому дуже подобаються, але особливо йому запам’яталася казка молодої авторки Дарини Сингаївської.

Читайте також: На “Книжковому Арсеналі” презентували видання про Революцію Гідності

«Моя найулюбленіша казка, це казка Дарини Сингаївської, вона нагадала мені ті казки, з яких я виростав, я вже не думав, що хтось такі речі може писати зараз. Але так стається, що знаходиться така авторка-відкриття, яка робить це блискуче», - сказав він.

Авторами збірки є: Олег Чаклун, Галина Ткачук, Леся Воронина, Василь Карп'юк, Галина Манів, Дарина Сингаївська, Соня Атлантова, Сашко Дерманський, Ірен Роздобудько, Катерина Штанко, Юлія Вротна, Юрій Бедрик, Галина Малик та інші.

Як повідомляв Укрінформ, IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" стартував у Києві і триватиме до 26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-