Капела “Думка” на 100-річчя поїхала у тур Україною

Капела “Думка” на 100-річчя поїхала у тур Україною

Укрінформ
Національна заслужена академічна капела “Думка” відзначає свій сторічний ювілей знаковими виступами.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі колективу.

“5 травня ювілейний концерт відбудеться на батьківщині генерального директора та головного диригента капели “ДУМКА” Євгена Савчука – в Чернівцях. 8 травня “Думка” у супроводі симфонічного оркестру “INSO-Львів” та під орудою голландського диригента і піаніста Раймонда Янссена виконає “Реквієм” Джузеппе Верді у концертному залі ім. Станіслава Людкевича Львівської філармонії (в листопаді цей концерт повторять у такому ж складі у Нідерландах). А 26 та 28 жовтня “Думка” співатиме у безпрецедентній постановці опери “Аїда” Дж. Верді під бадутою засновниці фестивалю LvivMozArt, головної диригентки Оперного театру Граца Оксани Линів та за участі 150 музикантів з України в районі Західного Луксору”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, саме тут у XV ст. до н.е. було збудовано храм для цариці-Хатшепсут, і для участі в цій унікальній постановці напередодні відзначення 150-річчя видатного шедевра Джузеппе Верді до стародавнього міста приїдуть артисти симфонічного оркестру “INSO-Львів” та капели “ДУМКА”. Режисер вистави - Міхаель Штурм.

“Постановка у храмі цариці Хатшепсут в Луксорі - одна з найочікуваніших мистецьких подій цього року для всього світу”, - підкреслили у прес-службі.

Окрім того, поінформовано, що в березні цього року капела “Думка” дала перший ювілейний концерт, відкривши ним 2019 рік – рік 100-річчя від дня заснування, наповнений великими гастролями і міжнародними проектами, різноманітними і унікальними концертами.

Читайте також: У Луцьку вперше відбудеться музичний арт-променад

Тур Україною розпочався 2 і 3 травня храмовим та open-air концертами в Івано-Франківську.

2 травня “Думка” урочисто відкрила концертом духовної музики ІІ Всеукраїнський Великодній фестиваль хорової музики “Катедральні дзвони”, а 3 травня в рамках фестивалю на площі Ринок виступає з концертом народної музики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-