У Грузії стартував кінофестиваль “Україна у фокусі”

У Грузії стартував кінофестиваль “Україна у фокусі”

Укрінформ
У столиці Грузії у четвер, 2 травня, розпочався п'ятий кінофестиваль “Україна у фокусі”.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Фестиваль триватиме до 5 травня в кінотеатрі “Амірані”. Глядачі побачать 7 повнометражних фільмів та 4 короткометражних стрічки”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, подію відкриває дебютна робота режисера Ярослава Лодигіна - фільм “Дике поле”, знятий за романом “Ворошиловград” Сергія Жадана, що переміг у п’яти номінаціях Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”.

У п’ятницю, 3 травня, на глядачів чекає фільм Володимира Тихого “Брама” - екранізація п'єси Павла Ар’є “На початку та наприкінці часів”. Стрічка цьогоріч також отримала чотири премії “Золота Дзиґа”.

Насиченою на прем'єри стане фестивальна субота. День розпочне показ комедії Аркадія Непиталюка “11 дітей з Моршина”. Після цього глядачі побачать збірку короткометражних фільмів - переможців та учасників Одеського міжнародного кінофестивалю: “Зв’язок” Жанни Озірної, “В радості, тільки в радості” Марини Рощиної, “Магнітна буря” Ігоря Ганського, “Кров’янка” Аркадія Непиталюка. Завершить день прем’єра фільму Тоні Ноябрьової “Герой мого часу”, що отримав приз за найкращу режисуру Національного конкурсу 9-го Одеського кінофестивалю.

Читайте також: Завершили зйомки фільму “Чорний ворон” за романом Шкляра

У неділю, 5 травня, в програмі фестивалю - сімейна комедія “Пригоди S Миколая” Семена Горова, фільм “Коли падають дерева” Марисі Нікітюк, що став лауреатом Національного конкурсу на Одеському кінофестивалі та Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Закриє кінофестиваль стрічка “Вулкан” Романа Бондарчука, що брала участь у понад 40 міжнародних кінофестивалях.

Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з англійськими та грузинськими субтитрами.

Фестиваль “Україна у фокусі” відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Посольства України у Грузії, Грузинського національного кіноцентру, Одеського міжнародного кінофестивалю, а також мерії м.Тбілісі.

Організатори фестивалю - продюсерські компанії FX Film Georgia та JS Films.

“Український кінематограф динамічно розвивається, що дозволяє нам гідно презентувати Україну світовій кіноспільноті, показуючи різножанрові картини й ті, що якнайкраще презентують наш кінематограф. Фестиваль українського кіно в Грузії вже став доброю традицією і святкує перший ювілей - 5 років, - тож цього разу ми знов очікуємо на повні зали”, - коментують співорганізаторки події Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-