Фестиваль Kharkiv International зібрав гроші для дитячого кардіоцентру

Фестиваль Kharkiv International зібрав гроші для дитячого кардіоцентру

Фото
Укрінформ
Кошти на обладнання для дитячого кардіологічного центру, що діє на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії в Харкові, зібрав благодійний фестиваль миру, інтернаціональної краси і толерантності "Kharkiv International".

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль відбувся за ініціативи організацій "Ротарі Клуб Харків" і "MultiKultiUA" за підтримки Харківської міськради та обласного товариства Червоного Хреста України. Учасниками ж фестивалю стали до півсотні представників національно-культурних товариств Харкова, у тому числі, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Кореї, Нігерії, Індії, Лаосу, Греції... Причому багато з тих, хто вразив виконавською майстерністю на сцені — переможниці міських конкурсів "Міс Kharkiv International", що відбулися раніше за ініціативою "Ротарі Клубу", - пояснює прес-секретар оргкомітету фестивалю Тетяна Левченко.

Спершу учасниці фестивалю під гучні овації показали публіці — а це до двохсот харків'ян, включно з представниками влади, дипломатичних служб і бізнесменів, причому всі вони заплатили за вхідні квитки — вокальне і танцювальне мистецтво, а також гру на музичних інструментах.

Потім відбувся аукціон, де в якості лотів були представлені картини, в тому числі, вишиті бісером, чиї автори — вихованці міського центру реабілітації дітей-інвалідів "Промінь" Богодухівського інтернату для дітей з порушеннями центральної нервової системи. Хоча стартова ціна лотів була призначена у 300 грн, учасники торгів щедро набавляли плату, яка часом перевищила початкову в 5 разів. На торги також виставлені пожертвувані на благодійність вироби ювелірного заводу UMAX - срібні сережки і підвіски. 

Фестиваль інтернаціональної краси і толерантності "Kharkiv International" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Усі зібрані кошти — сума уточнюється, планувалося до 100 тис. грн будуть спрямовані на закупівлю комплектуючих для унікального обладнання дитячого кардіоцентру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-