Фільми Netflix й надалі зможуть претендувати на “Оскар”

Фільми Netflix й надалі зможуть претендувати на “Оскар”

Укрінформ
Академія кінематографічних мистецтв і наук США внесла зміни у правила присудження премії "Оскар" для 92-ї церемонії, однак вони не стосуються права компаній потокового відео, зокрема Netflix, брати участь у боротьбі за нагороду.

Про це йдеться на сайті Академії.

Зокрема, керівництво Академії вирішило залишити правило номер 2, згідно з яким фільм, щоб розглядатися як претендент на нагороду, має демонструватись у комерційних кінотеатрах округу Лос-Анджелес упродовж семи днів і по щонайменше три платні покази на добу. Також можуть брати участь у конкурсі кінострічки, які стали поширюватися на різних стрімінгових сервісах у день їх виходу на екрани кінотеатрів.

Читайте також: Вийшов трейлер містичного серіалу від Netflix

Раніше американське видання Variety повідомило, що Мін'юст США направив листа Академії, в якому було висловлено застереження щодо недопущення фільмів зі стрімінгового сервісу Netflix в конкурсі на номінацію премії “Оскар”, що в свою чергу може порушувати антимонопольне законодавство Сполучених Штатів.

Як відомо, всесвітньо відомий режисер Стівен Спілберг, який також є членом директорів Американської кіноакадемії, активно критикував висування на “Оскар” продукції стрімінгових сервісів.

92-а церемонія вручення премії “Оскар” відбудеться 9 лютого 2020 року у Голлівуді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-