Сенцов попросив мене знімати: Сеітаблаєв розповів про фільм

Сенцов попросив мене знімати: Сеітаблаєв розповів про фільм "Номери"

Укрінформ
Роботу над фільмом-антиутопією "Номери", відзнятим за однойменною п’єсою Олега Сенцова, вже практично завершено, в майбутньому на стрічку чекає фестивальна доля.

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу розповів режисер Ахтем Сеітаблаєв, який виступив співрежисером фільму разом з самим Олегом Сенцовим, який перебуває в незаконному ув'язненні в РФ.

"Роботу над стрічкою “Номери" за п’єсою Олега Сенцова вже майже завершено, наразі йде постпродакшн – музика, кольорокорекція, доведення звуку", - сказав він.

Сеітаблаєв розповів, що насправді тричі відмовлявся бути співрежисером: "По-перше, був зайнятий зйомками "Захара Беркута". А по-друге, ми з Олегом працюємо трохи в різних жанрах: він на території більше авторського кіно, я ж на території жанрового, глядацького кіно. Крім того, я розумів, що можуть знову виникнути ці розмови, які іноді чув із приводу "Кіборгів": "А, взяв актуальну тему, зробив кіно, піднявся на цьому хайпі".

Сама п’єса Сенцова йому дуже сподобалася. "Вона – така антиутопія, дуже схожа на драматургію так званого "театру парадоксу". А мені, як театральному режисеру за освітою, дуже подобаються представники цього жанру – Ежен Іонеско, Славомир Мрожик, Семюелль Беккет", - зазначив режисер.

За його словами, він запропонував продюсеру стрічки зробити наступне: "Я сформулюю своє бачення та враження від цієї драматургії, мій варіант разом із баченням картини іншими режисерами буде надіслано Олегу Сенцову, і нехай він уже потім сам обирає".

Читайте також: Ахтем Сеітаблаєв, кінорежисер

Десь за два тижні Сеітаблаєв отримав лист від Олега Сенцова, в якому той попросив саме його знімати фільм. "У ньому Олег, по-перше, нагадав, що ми разом грали у футбол на Одеському кінофестивалі, де ми, обоє вихідці з Криму, і познайомилися. Тоді на фестивалі він був зі стрічкою "Гамер", я – зі своєю картиною "Чемпіони з підворіття", і ми обоє, вихідці з Криму, перемогли. У листі Сенцов також написав, що "мій кримський брат, я хочу, щоб саме ти знімав мою стрічку", - розповів режисер.

Далі вже відбувалося листування з Олегом Сенцовим з приводу акторського ансамблю, костюмів, сценографії: "Це був такий плідний діалог, але в листах – про те, як саме ми бачимо, як два режисери, цю стрічку".

Коли буде прем’єра "Номерів" - ще не відомо. Ведеться робота над тим, щоб спершу стрічка мала фестивальна доля, "і Олег саме про це, передусім, мріяв", додав Сеітаблаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-