Українців закликають зібрати книжки для дітей у зоні ООС

Українців закликають зібрати книжки для дітей у зоні ООС

Укрінформ
Голова громадської організації “Розумне майбутнє нації” Ганна Горбань закликає українців з усіх куточків світу долучитися до другого етапу акції зі збору книжок для шкіл у зоні ООС "Спільне майбутнє через спільні книжки”.

Про це вона розповіла на прес-конференції в Укрінформі. 

“Моя громадська організація створена задля допомоги дітям, які перебувають в складних життєвих обставинах, а також перебувають у групі ризику. Саме тому допомога цим дітям є найважливішою для моєї організації. По-друге, українська нація - це дуже розумні люди, і ще з самого дитинства мені моя матуся казала, що ти маєш дуже багато читати, ти маєш дуже багато навчатися задля того, щоб ти сама керувала своїм життям, щоб ти сама обирала свій життєвий шлях», - розповіла Горбань.

Вона зазначила, що наразі на території ООС величезна кількість дітей, які не мають змогу піти і купити бажану книжку. Але, за її словами, дітям обов'язково необхідно навчатися для їх світлого майбутнього.

“Я просто розумію, що якщо і надалі наші діти будуть навчатися, і жити в таких умовах, то багато з них захочуть емігрувати. Але еміграція це таке питання, вони виїдуть з країни неосвіченими, і ким вони будуть, вони будуть прислуговувати іншим націям, як це, на жаль, буває. Але я хочу, щоб наші діти залишалися в нашій країні, розвивалися, тому що наша нація - це спеціалісти, які цінуються в усьому світі”, - сказала Горбань.

Читайте також: У Львові почали курсувати “Читай-трамваї”

За її словами, акція має на меті не тільки привезти книжки дітям, вона має на меті об’єднати людей не тільки через спільні книжки, а ще й через спільні емоції та почуття.

“Для дітей, які зараз перебувають у тому пеклі, ви розумієте, що для них взяти в рученята книжечки, де будуть описані якісь пригоди, якесь фентезі, це місточок між тим адом, в якому він живе, до тих можливостей, які він може отримати в своєму житті. Саме тому, ми збираємо книжки, тому що український потенціал має розвиватися”, - розповіла голова організації “Розумне майбутнє нації”.

Під час прес-конференції член громадської організації "Спілка жінок України" Надія Стецюра зазначила, що сталий розвиток нашої держави взагалі не можливий без громадянського суспільства, тому що тільки воно спроможне так глибоко почути, і щось зробити для розвитку.

Передавати можна казки, шкільну літературу для дітей, ециклопедії, поезію. Усі книжки можуть бути будь-якою мовою.

Сторінка акції: https://www.facebook.com/SpilneMajbutnie/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-