"Червоного" і "Хайтарму" покажуть під час Днів українського кіно в Таджикистані

Відео
Укрінформ
У столиці Республіки Таджикистан Душанбе вперше пройдуть Дні українського кіно.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

“Український кіномарафон у Душанбе відкриє фільм, що став одним із шедеврів світового кінематографа, – стрічка Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”, - ідеться у повідомленні.

Відео: EUROPEAN CINEMA FOUNDATION

Як зазначається, з 19 по 22 квітня в кінозалі студії “Таджикфільм” глядачі побачать шість сучасних українських стрічок різних жанрів, чотири з яких були створені за підтримки Держкіно, - історичну драму Зази Буадзе “Червоний” за однойменним твором Андрія Кокотюхи, музичну комедію про львівських батярів “Шляхетні волоцюги” Олександра Березаня, перше українське фентезі про супергероїв “Сторожова Застава” Юрія Ковальова та повнометражну анімаційну стрічку “Микита Кожум’яка” від студії Panama Grand Prix. Також будуть представлені фільм “Хайтарма” Ахтема Сеітаблаєва про депортацію кримськотатарського народу та кримінальна комедія Олега Борщевського “Дзідзьо Контрабас”.

Читайте також: НВО назвав тривалість серій фінального сезону "Гри престолів"

Крім того, під час фестивалю українські продюсери проведуть майстер-класи для своїх таджицьких колег, студентів. Делегація представників української кіногалузі планує обговорити з фахівцями з Душанбе можливості спільного кіновиробництва, ознайомитися з локейшн-можливостями Таджикистану та відвідати експериментальну школу дитячого кіно.

Організатором заходу є ГО “Європейська кінофундація” за підтримки Держкіно та Посольства України в Республіці Таджикистан.

Головне фото: фільм "Хайтарма"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-