Молодіжний фільм

Молодіжний фільм "Сквот32" вийшов на українські екрани

Укрінформ
У широкий український прокат 11 квітня вийшов новий український молодіжний фільм "Сквот32". Напередодні у київському кінотеатрі “Жовтень” відбувся прем’єрний показ фільму за участі творчої команди, голови Держкіно Пилипа Іллєнка.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, показ відвідав також Євген Нищук.

"Я дуже радий, що тема сквотів тепер на кіноекранах, і я радий, що Мінкультури, Держкіно фінансово підтримали цей проект. Також дуже важливо, що фільм "Сквот32" був адаптований для перегляду для людей із вадами слуху - це важлива соціальна ініціатива, яка створює рівні умови для доступності мистецтва для всіх. У цьому ж напрямку Мінкультури зараз активно працює над розробкою законопроекту про українську жестову мову", - сказав Нищук.

Міністр культури також закликав власників кінотеатрів по усій Україні сприяти показу фільму "Сквот32" та інших українських фільмів, що нині виходять на широкі екрани.

Як зазначалося, проект фільму "Сквот32" з робочою назвою "Фіксація пріоритетів" був одним з переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет фільму становить 12 млн 500 тис. грн, державна підтримка - 10 млн грн.

Робота над фільмом тривала близько двох років. Це історія сучасної української молоді, яка шукає себе та своє місце у божевільному ритмі сучасного мегаполіса.

Читайте також: Нищук оголосив старт проекту "Малі міста - великі враження"

У стрічці Олександра Лідаговського дівчина-фотограф Ліза раптово потрапляє у старий київський будинок-сквот, щоб назавжди змінити своє життя. Реп, графіті малюнки, брейкінг, діджеїнг – сквот, наскрізь просякнутий елементами хіп-хоп культури, яка виключає будь-які рамки та обмеження і дає повну свободу самовираження.

Головні ролі виконують Анна Адамович та Олександр (DRUD) Богачук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-