В Україні готують театральний фестиваль пам’яті Квітки Цісик

В Україні готують театральний фестиваль пам’яті Квітки Цісик

Укрінформ
Цьогоріч українсько-американський благодійний проект "Незабутня Квітка" змінює формат вечорів пам’яті Квітки Цісик на театральні імпрези.

Про це Укрінформу повідомили організатори проекту.

“Після Квітчиного минулорічного 65-річчя в різних містах України почали з’являтися сценічні твори про її життя і долю. Тож цей рік є етапом до підготовки всеукраїнського театрального фестивалю пам’яті Квітки Цісик”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, 5 квітня на Камерній сцені ім. Сергія Данченка театру ім. Івана Франка у Києві відбудеться ток-полілог “Квітка двох континентів” за участю зірок театру, шоу-бізнесу та суспільно-політичних діячів. Ведучий - театральний критик, телеведучий каналу UA:Культура Олег Вергеліс.

На великій сцені театру ім. Івана Франка відбудеться прем’єра вистави Вінницького театру ім. М.К. Садовського “Kvітка. Пісня наяву й у снах”.

Українсько-американський благодійний проект “Незабутня Квітка”, присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США в 2007 році та реалізується за сприяння Української американської координаційної ради.

Всі заходи проекту проводяться як соціально-благодійні. Частина коштів від продажу квитків перераховується в онкоцентри з метою профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України - саме від раку померла співачка.

Голос американської співачки українського походження Квітки (Кейсі) Цісик знала вся Америка. 10 років вона була голосом автомобільної компанії Ford. Крім того, озвучувала реклами інших великих американських корпорацій.

Читайте також: 29 березня - День пам’яті Квітки Цісик, американської співачки українського походження

Цісик була бек-вокалісткою у Боба Джеймса, Роберта Флека, Майкла Джексона та інших американських виконавців. 1977 року зіграла епізодичну роль у комедійній мелодрамі «Ти світло мого життя». Однойменна пісня до цього фільму, яку виконала Квітка, отримала «Оскар».

В Україні співачка була лише раз, 1993-го. Через п’ять років вона померла, не доживши до свого 45-річчя п’ять днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-