Житель Запоріжжя створює унікальні шпаківні і ресторани для птахів

Житель Запоріжжя створює унікальні шпаківні і ресторани для птахів

Фото, відео
Укрінформ
Житель Запоріжжя Валерій Подсадний протягом 10 років майструє унікальне житло і годівнички для птахів.

У його колекції - півсотні моделей шпаківень і пару десятків моделей годівниць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідеї почали народжуватися самі по собі. Сьогодні це хобі. Роблю шпаківні для душі", - розповів майстер.

Першу шпаківню він змайстрував разом з сином в 2009 році. За 10 років зробив їх не менше трьох тисяч. Серед його виробів - двоповерхові котеджі, хатинки, будиночки з димоходом, ресторани.

Житель Запоріжжя створює унікальні шпаківні і ресторани для птахів / Фото: Смольєнко Дмитро. Укрінформ

Подсадного часто запрошують на різні виставки та ярмарки. Роботи запорізького майстра купують не лише мешканці України, але і Швеції, Італії, Франції, Норвегії.

"Був випадок, коли приїхав чоловік і купив штук 30 шпаківень. Він якраз відкривав свій магазин з продажу фарб і будівельних матеріалів. Моїми роботами прикрасив інтер'єр і вітрину. Ще була сім'я з Норвегії, яка замовила шпаківню, яка була копією їх будинку", - зазначив Подсадний.

За його словами, на створення одного пташиного будиночка йде від одного до трьох днів, в залежності від складності ідеї. Ще день - на розпис. Розписувати будиночки йому допомагають дві художниці, які працюють в абсолютно різних стилях - Анна Токар та Наталя Богун.

Будиночки майстер робить в основному з соснової дошки, прикрашає їх шишками, жолудями, корою, корчами, гілками - всім тим, що можна знайти в природі.

"Птахи зимують в будиночках, висиджують пташенят, але не живуть там. Це такий пологовий будинок для пернатих", - зазначає він.

1 квітня відзначається Міжнародний день птахів. Цьому святу вже більше ста років - Міжнародна конвенція охорони птахів була підписана в 1906 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-