Супрун дала поради, як

Супрун дала поради, як "пережити" роботу на виборах

Укрінформ
В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала чергову порцію порад, як зберегти здоров’я людей, які найближчими днями працюватимуть на виборах.

Свої рекомендації вона оприлюднила у Facebook.

“Завтра, поки в соцмережах та на вулицях багато людей очікуватимуть результатів та перейматимуться, члени виборчих комісій, спостерігачі та команди екзит-полів працюватимуть з ранку до глибокої ночі. Зібрали поради, які допоможуть витримати добу, в якій мало сну, свіжого повітря та руху, зате багато людей і значна потреба в концентрації уваги”, - зазначила Супрун.

Перша порада — взяти з собою їжу. "Потрібні поживні речовини, а не просто калорії. Тому в день виборів стануть в пригоді яблука, банани, курага, чорнослив та мандарини", - зазначила в. о. міністра і рекомендувала до раціону додати також білкову їжу: омлет, горіхи, сир, м’ясо.

Крім того, глава МОЗ порадила пити воду - 3 літри для однієї людини, без урахування чаю та кави.

Читайте також: Супрун дала п'ять порад, як подолати стрес напередодні виборів

Також Супрун порекомендувала подбати про свій комфорт і гігієну. "Контакт із бюлетенями та великою кількістю людей лишають на руках бруд, бактерій і віруси, а знервованість і багато кави роблять долоні пітливими. Вирішать це 20 секунд миття рук теплою водою і милом. Сушити ж руки краще власним рушником, та й навряд чи на дільницях будуть паперові серветки", - додала вона.

Серед рекомендацій від в. о. міністра - робити присідання і розтягуватися час від часу, аби запобігти застою крові у венах і болю в попереку.

Також варто провітрювати приміщення, адже на дільницях збиратиметься багато людей, а брак кисню і надлишок вуглекислого газу призводять до сонливості та браку уваги.

В.о. міністра порадила взяти з собою аптечку, а ще - змінний і теплий одяг. "Що більше ви будете хотіти спати, то сильніше будете мерзнути. Коли тіло потребує сну, то меншає гормонів щитоподібної залози, зростає рівень мелатоніну, а рівень гормону стресу і бойової готовності кортизолу сходить нанівець. Тож температура тіла дещо знизиться, а вам може знадобитися светр", - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-