Літо збільшилося до чотирьох місяців — учені

Літо збільшилося до чотирьох місяців — учені

Укрінформ
Середня тривалість метеорологічного літа у XXI столітті збільшилася на тиждень і сягає 124 днів, тобто чотирьох місяців.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, спростовуючи заяву кліматолога Вазіри Мартазінової щодо скорочення тривалості метеорологічного літа до двох місяців.

"Останніми днями українські ЗМІ... розповсюджують хибну інформацію щодо зменшення тривалості літа в останні десятиліття, яка виходить від завідувача відділу кліматичних досліджень та прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, доктора фізико-математичних наук, професора Мартазінової В.Ф. Насправді, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у місті Києві, середня тривалість метеорологічного літа у XXI столітті збільшилася на тиждень і досягає 124 днів, тобто чотирьох місяців, а не двох, як стверджує Вазіра Файзулівна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що детальну інформацію про тривалість літа у столиці можна знайти на сайті обсерваторії.

Читайте також: Тепло і сухо: українцям обіцяють сонячні вихідні

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на Мартазінову повідомляли, що літо стало коротшим і тепер триває всього два місяці. За даними кліматолога, це викликано зсувом весни, яка тепер займає половину червня, і ранньої осені, яка починається вже з середини серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-