Супрун долучилася до шкарпеткового флешмобу

Супрун долучилася до шкарпеткового флешмобу

Фото
Укрінформ
В.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун 21 березня одягла різні шкарпетки, долучившись таким чином до флешмобу на підтримку людей із синдромом Дауна.

Очільниця МОЗ продемонструвала свої шкарпетки журналістам на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви бачите, у мене є такі шкарпетки. Сьогодні відзначається день людей з синдромом Дауна. Підтримую їх і бажаю їм успіхів", - сказала Супрун.

21 березня відзначається Всесвітній день людей із синдромом Дауна. Такі люди мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46. Через це у них трішки інша зовнішність, особливість розумового розвитку та соціальної адаптації.

Щороку в світі народжується від трьох до п’яти тисяч дітей з синдромом, в Україні – понад 400. Таких малюків називають ще дітьми Сонця.

Акція «Настав ЧАС»/ Фото Павла Багмута

Уперше Всесвітній день людей з синдромом Дауна був проведений у 2006 році, його ініціаторами стали Європейська асоціація Даун-синдром (EDSA) та Всесвітня асоціація Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна.

Читайте також: Марина Порошенко долучилася до флешмобу Lots of Socks

У цей день у світі влаштовують флешмоби. Один із найпопулярніших - #LotofSocks (у перекладі з англійської "Багато шкарпеток"), або #шкарпетуйся. Його суть полягає у тому, щоб одягнути шкарпетки різних кольорів і ходити так весь день, аби відчути, як воно бути не таким, як усі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-