Держкіно збільшує фінансування

Держкіно збільшує фінансування "Золотої Дзиґи" — Іллєнко

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно дедалі збільшує фінансування церемонії вручення Національної кінопремії "Золота Дзига".

На цьому акцентував голова Держкіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції Української кіноакадемії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українська кіноакадемія демонструє системну роботу. Дуже приємно, що і кіноакадемія, і кінопремія вийшли на такий етап своєї діяльності. Також приємно підтримувати фінансово церемонію Національної кінопремії. Цього року підтримка Держкіно зросла порівняно з попередніми роками і передбачена у розмірі 400 тисяч гривень. Починали ми зі значно меншої суми - три роки тому було лише 70 тисяч гривень”, - сказав Іллєнко.

Він підкреслив, що це показує як розвиток самої кіноакадемії і Національної кінопремії, так і загалом розвиток українського кіно за останні роки.

“Мені дуже приємно, що сьогодні є вже справжня боротьба, справжня конкуренція за нагороди академії. Що там змагаються і перемагають фільми, створені за підтримки Державного агентства з питань кіно, але також інші фільми, які з’являються в Україні. Така конкуренція є запорукою розвитку”, - наголосив Іллєнко.

Читайте також: Українська кіноакадемія оголосила номінантів на "Золоту Дзиґу"

Як повідомляв Укрінформ, на прес-конференції 19 березня президент Одеського міжнародного кінофестивалю, ініціатор створення Української кіноакадемії та Національної кінопремії Вікторія Тігіпко поінформувала, що з року в рік на конкурс кінопремії надходить дедалі більше фільмів, і цьогоріч їх було близько сотні, зростає також кількість номінацій. Водночас кількісно зростає і сама Українська кіноакадемія, що нині нараховує 355 членів.

Урочиста церемонія вручення нагород Третьої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 19 квітня в КВЦ “Парковий”. Почесним гостем церемонії стане директор Європейської Кіноакадемії Маріон Дьорінг. Цього року лауреатом почесної нагороди “Золота Дзига” за внесок у розвиток українського кіно стане кінооператор Юрій Гармаш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-