На Херсонщині суд вперше призначив покарання за булінг

На Херсонщині суд вперше призначив покарання за булінг

Укрінформ
На Херсонщині суд виніс постанову щодо справи про булінг. Батько неповнолітнього нападника має заплатити штраф.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у середу у прес-службі Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

«5 березня 2019 року суддя Високопільського районного суду області виніс постанову про накладення штрафу на батька за поведінку сина», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 11 лютого цього року в приміщенні опорного закладу «Орлівський навчально-виховний комплекс» (Кочубеївська ОТГ) восьмикласник побився зі школяркою. Жертва навіть отримала тілесні ушкодження. За словами батька, син йому розповів про цей випадок, але сказав, що травми були нанесені не навмисно. Хоча свідки говорили протилежне.

«Суддя визнав бійку булінгом. І тепер батько має сплатити за свого неповнолітнього сина 1700 грн штрафу та 384 гривні судового збору. Ця постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вперше в Україні школяра судили за булінг учителя

Як повідомлялося, 19 грудня 2018 року розпорядженням голови Херсонської ОДА було створено перший в Україні штаб протидії булінгу. Також запрацювала «гаряча лінія» штабу, куди можуть звертатись жертви цькування, батьки, педагоги.

19 січня 2019 року набрав чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». Ним передбачене покарання за булінг: штраф від 850 грн до 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. За повторне цькування або булінг групою осіб штраф становитиме вже від 1700 до 3400 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-