Виставу “Номери” за п’єсою Олега Сенцова повторно покажуть у Києві

Виставу “Номери” за п’єсою Олега Сенцова повторно покажуть у Києві

Укрінформ
Повторний показ вистави “Номери” за п'єсою ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова запланований на 31 березня у Києві.

Про це Укрінформу повідомила продюсерка вистави Анна Паленчук.

“Показ вистави відбудеться на “Сцені 6” у Довженко-Центрі. Початок о 19:00. Частина зібраних коштів піде на допомогу родині Олега Сенцова”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, “Номери” – це не просто антиутопія, а пророча п'єса, сюжет якої безпосередньо пов'язаний із долею її автора. Це історія про суспільство, що живе в обмеженому покинутому світі, в якому кожен сам по собі. Дія відбувається в старому цирку, який забув про своє призначення й існує за інерцією. Циркова трупа символічно відображає тюремну дійсність у Росії. У виставі задіяно 12 акторів. Кожному персонажеві присвоєно номер.

Прем'єра вистави “Номери” відбулася 7 грудня 2018 року, також у Довженко-Центрі. Режисер вистави - Тамара Трунова, яка працює в Академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. Постановку здійснила кінокомпанія 435 FILMS за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег продовжує активно працювати навіть у пекельних умовах колонії

Як відомо, Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці теракту в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. У 2018 році режисер 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Звільнити самого режисера закликають відомі світові діячі культури і мистецтва, а також ООН, США та Євросоюз. У 2018 році Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Андрія Сахарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-