Супрун: квіти й цукерки не допоможуть у боротьбі за рівні права

Супрун: квіти й цукерки не допоможуть у боротьбі за рівні права

Укрінформ
Відзначення 8 березня подарунками, квітами та поздоровленнями не допомагає боротьбі жінок за свої права.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

"Чому не приймаю привітань на 8 березня. Людство дійсно досягло великого поступу в боротьбі за рівність прав — у цивілізованих країнах жінки голосують, навчаються та працюють так само, як і чоловіки. Але боротьба за права жінок — це все ще величезне поле роботи. І дарування букетів та цукерок або ж підкреслене виявлення особливої уваги та турботи 8-го березня з цим не допомагає. Бо це лише відкидає назад всі успіхи, які довелося досягти під час багаторічної боротьби за гендерну рівність. ...Кожен передусім — це людина. Характер і здібності якої залежать від зусиль над собою, пріоритетів, цінностей та цілей, які вона собі ставить. І зовсім не від статі", - написала Супрун.

Вона нагадала, що досі існують проблеми з рівною оплатою праці чоловіків та жінок. Також жінки стикаються з проблемами в просуванні кар'єрними сходинками. В інформаційному просторі досі багато проявів сексизму щодо жінок, наприклад в рекламі. ЗМІ більше уваги приділяють зовнішньому вигляду жінок, які є публічними особами, аніж їх роботі.

"Досі роль жінки багато людей бачить передусім як виконання хатніх обов’язків та догляд за дітьми. Водночас жінки стають жертвами насильства в сім’ї, про яке навіть бояться говорити. Реакція значної кількості українців на здавалося б очевидне «ні означає ні» — черговий цьому доказ", - написала Супрун.

Читайте також: Здоровий сон, пробіжки та чай без цукру: Супрун радить, як правильно худнути

Вона зазначила, 8 березня — це державний вихідний у тих країнах, де переважно права жінок порушуються найчастіше і де активно намагались (чи досі намагаються) побудувати комунізм.

Ілюстрація: www.facebook.com/ulanasuprun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-