На віденських балах в Україні зібрали вже близько 2 мільйонів на благодійність

На віденських балах в Україні зібрали вже близько 2 мільйонів на благодійність

Фото
Укрінформ
Організаторам віденських балів в Україні за декілька сезонів вдалося зібрати близько 2 мільйонів гривень на благодійність.

Про це під час відкриття Клубу віденського балу заявила організаторка Марина Ігнатуша, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом з нашими міжнародними партнерами з Австрії, Франції, Нідерландів, Норвегії ми відкриваємо бальний сезон в Україні. Відродивши цю прекрасну традицію в нашій країні, за декілька сезонів нам вдалося зібрати близько 2 мільйонів гривень на благодійність», - сказала Ігнатуша.

За її словами, попереду багато амбітних бальних проектів, тому в Клубі віденського балу організатори об’єднують творчих особистостей, меценатів, хореографів, музикантів, дизайнерів і всіх адептів бальної культури.

«Просування європейських культурних традицій, переплетіння їх з національними етнічними репліками найбільше відповідає потребам і духу часу», - переконана вона.

Під час відкриття свою колекцію одягу представила дизайнер Олена Голець – декілька варіацій на тему жіночого і чоловічого смокінга. Дизайнер розповіла, що це один зі свіжих трендів, який не прив’язаний до певного сезону чи стилю. Демократичні моделі вільного крою, і класичні завужені, і сучасні мінімалістичні. Особливий акцент Голець зробила на формі атласних і шовкових лацканів, які є візитною карткою смокінгу.

Кольорова гама показує всі модні тенденції – кремовий беж, пудровий рожевий, перлинно-сірий, темно-смарагдовий, теплий коричневий, а також класика – чорний і білий.

Вперше за шість років представив свою колекцію український дизайнер Сергій Єрмаков – кожна з його 29 суконь уособлювала окрему країну, її культуру і виконана в одному екземплярі вручну.

Віденський бал/ Фото прес-служби Клубу віденського балу

Сукня, яка уособлювала Україну, була реалізована в оригінальному образі, що асоціювався з Богородицею, вагітною надією.

Для гостей також були проведені майстер-класи з аргентинського танго від хореографів студії GolDance, а у мистецтві вальсу можна було попрактикуватися разом з незмінними хореографами балу Андрієм Диким та Оленою Балджи.

Музичний супровід забезпечили Гайтана і Влад Ситник.

Читайте також: Як музика у Вашингтоні збирала кошти на допомогу українським медикам

Віденський бал у Києві відбудеться 13 квітня – гості і дебютанти зберуться у Колонній залі мерії.

Зібрані на балу кошти традиційно направлять на програми реабілітації київського Центру дітей з інвалідністю. Починаючи з 2017 року під егідою мерій Відня і Києва, Віденського бального комітету відбулося вже сім балів – чотири дорослі і три дитячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-