Найстаріший джазовий фестиваль Києва об'єднає музикантів з 8-ми країн світу

Найстаріший джазовий фестиваль Києва об'єднає музикантів з 8-ми країн світу

Укрінформ
У Києві 15-16 березня відбудеться ХVIII Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність».

Про це повідомляється у прес-релізі.

“Найстаріший і найбільш стабільний джазовий фестиваль Києва вже увісімнадцяте знову єднатиме усіх поціновувачів джазу чудовою музичною атмосферою. Традиційно для цієї події відчинить свої гостинні двері Київський Національний Академічний Театр Оперети”, – йдеться у повідомленні.

Цього року у фестивалі візьмуть участь 59 музикантів з 8 країн світу, зокрема США, Ізраїлю, Великобританії, Литви, Угорщини, Німеччини, Португалії, України.

Читайте також: Фестиваль молодих джазових виконавців пройде у Лейпцигу за участі українців

Відкриватиме “Єдність” біг-бенд «SаrаBanda» під керівництвом Олександра Саратського, а також колектив Національної музичної академії, який виконає програму «Свінг в академії».

Також на фестивалі буде змога почути дует Олега Макбита та Вікторії Корженок з програмою «Пам’яті Валерія Колесникова», програму «Джаз мого міста» від івано-франківського джазового колективу «Арт Престиж», «Акім Груй тріо» та «Київ Арт Ансамбль» з програмою «Від мейнстриму до авангарду».

16 березня на сцену “Єдності” вийде відомий музикант із Литви Володимир Тарасов з оркестром «Big Yellow Bаnd», який презентує програму для оркестру із солістами «Гобелени». Також цього дня виступить Інесса Іваницька і «Jazz City Band» із програмою «Караван» та угорсько-німецько-португальський проект «Parniczky Quartet» з програмою «Bartok Electrified», присвяченою творчості видатного угорського композитора Бели Бартока. Завершуватиме фестиваль квінтет Ігоря Закуса з програмою «Return».

Читайте також: Українці відзначать 220-річчя Бальзака масштабним фестивалем

Ведучим фестивалю буде Валерій Чигляєв.

Організатори зазначають, що підготували до фестивалю літературний сюрприз. “Напередодні в Національному Музеї літератури України відбудеться прев’ю фестивалю «Єдність». У програмі «Джаз і література» візьмуть участь літератори Сергій Грабар, Володимир Єшкілєв, Андрій Курков, Дмитро Бураго, музиканти Володимир Соляник та Володимир Тарасов і культуролог Ярослав Александров. Це буде розмова про взаємопроникнення різних видів мистецтва”, – розповідають вони.

Крім того, протягом двох днів фестивалю у фойє Театру Оперети триватиме фотовиставка відомого джазового українського фотографа Олега Маковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-