У Чернівцях учні на уроках виконували пісні Івасюка

У Чернівцях учні на уроках виконували пісні Івасюка

Фото, відео
Укрінформ
У Чернівецькій гімназії №5 до 70-річчя від дня народження Володимира Івасюка організували день пісні. Учні і викладачі виконували його найвідоміші пісні на уроках і на перервах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Чернівецька гімназія №5 вшановує пам'ять славного нашого земляка Володимира Івасюка саме у форматі дня пісні. А ще – наскрізне виховання через уроки історії, літератури, мистецтва і навіть військової підготовки», - говорить заступник директора гімназії Галина Абрам'юк.

На уроці військової підготовки учні старших класів маршували, співаючи знамениту "Червону руту". Також учні приносили з собою гітари та під її звуки на перервах і на уроках виконували відомі хіти Володимира Івасюка.

«Сьогодні ми просто співаємо увесь день: на перервах, у коридорах, в класах, під гітару, під музику, навіть без музики. І співають всі класи – від маленьких до дорослих», - розповідають старшокласники.

На уроках української мови і математики, історії та військової підготовки учні та вчителі співають улюблені пісні – «Червону Руту», «Водограй», «Я піду в далекі гори». Учителі кажуть: спеціально вивчати слова пісень дітям не довелося. Бо вони їх чують і знають з дитинства.

Читайте також: Львів'яни відзначать ювілей Івасюка серією концертів

Володимир Івасюк народився 4 березня 1949 року у місті Кіцмань Чернівецької області. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав. Загинув у 1979 році молодим за нез’ясованих обставин у Брюховицькому лісі поблизу Львова. Звання Героя України отримав посмертно – через 30 років після своєї трагічної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-