Український режисер візьме участь у резиденції Каннського кінофестивалю

Український режисер візьме участь у резиденції Каннського кінофестивалю

Укрінформ
Проект дебютного повнометражного художнього фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрали до резиденції Cinéfondation Residence, яку організовує Каннський міжнародний кінофестиваль.

Про це повідомляється у прес-релізі.

CinéfondationResidence – це програма Каннського міжнародного кінофестивалю, заснована у 2000 році. В її межах двічі на рік відбирають шість кінорежисерів з усього світу, які їдуть до Парижа і протягом 4,5 місяців працюють над дебютним фільмом разом із фахівцями.

Під час завершального етапу резиденції відібрані проекти презентують у павільйоні французького кінофонду CNC в рамках проведення Каннського міжнародного кінофестивалю. Після релізу стрічки резиденція бере на себе обов’язок займатися промоцією відібраних учасників та їхніх робіт.

Читайте також: Український фільм "Штангіст" забрав гран-прі Міжнародного фестивалю

Дмитра Сухолиткого-Собчука вже не вперше відзначають на міжнародному рівні. Його короткометражний фільм “Штангіст” отримав чотири Гран-прі міжнародних кінофестивалів та кваліфікацію на премію Оскар.

Його стрічка “Памфір” розповідає про чоловіка, який хоче бути хорошим сім’янином, але доля дає йому випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї родини.

Сценарій “Памфіру” був представлений на пітчингу проектів у рамках Film Industry Office 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю, Boat meeting Міжнародного кінофестивалю “Молодість” та отримав підтримку Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

Над виробництвом фільму працює команда студії BOSONFILM, а продюсеркою виступає Олександра Костіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-